Ρωσία: Πάνω από 450 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Τουρκία αρχές του καλοκαιριού

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πλέον των 450 ανέρχεται ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκία, σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι την 1η Ιουλίου, με την Turkish Airlines να αυξάνει τις πτήσεις τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη προς το Νταλαμάν, εκτός από την Αττάλεια και την Αλικαρνασσό.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Rostourism, Zarina Doguzova, σήμερα, στην Κρατική Δούμα, στην αύξηση των πτήσεων προς την Τουρκία, συμφώνησαν το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και η υπηρεσία Τουρισμού της χώρας, Rostourism.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Rostourism, μαζί με το υπουργείο Μεταφορών εργάζονται για την επέκταση των αεροπορικών συνδέσεων με φιλικές χώρες που είναι έτοιμες να δεχτούν ταξιδιώτες από τη Ρωσία.

“Έχουμε συμφωνήσει για 290 πτήσεις την εβδομάδα προς την Τουρκία για τις διακοπές του Μαΐου”, εξήγησε η κα. Doguzova.

Από τα λόγια της επικεφαλής της Rostourism στην Κρατική Δούμα, σήμερα, προκύπτει ότι οι προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης πως το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών “δεν έχει συμφωνήσει να αυξήσει τις πτήσεις προς την Τουρκία” βασίζονταν, τουλάχιστον, σε ανακριβή στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες τσάρτερ δεν είναι ακόμη σε θέση να παρέχουν πλήρη προγράμματα πτήσεων στην Τουρκία λόγω των αεροπορικών κυρώσεων που καθιστούν δυνατή την πτήση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μισθωμένων αεροσκαφών μόνο εντός της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αύξηση των πτήσεων προς την Τουρκία, πρόκειται, κυρίως, για τις πτήσεις της Turkish Airlines, η οποία συμφώνησε να διαθέσει τα αεροσκάφη της και εκείνα της θυγατρικής της, Anadolu Jet, σε ρωσικούς, τουριστικούς πράκτορες (στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο πτήσεων τσάρτερ ειδικά για Ρώσους τουρίστες).

Η Turkish Airlines αυξάνει τις πτήσεις τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη. Μετά τις πτήσεις προς Αττάλεια και Αλικαρνασσό, οι πτήσεις προς Νταλαμάν (Φετιγιέ, Ολουντενίζ, Μαρμαρίδα, Σαριγιέρ και άλλα θέρετρα) θα ξεκινήσουν από τις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου Pulkovo, οι πτήσεις προς το Νταλαμάν προγραμματίζονται πέντε φορές την εβδομάδα -Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι λίγο πάνω από 4 ώρες και στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται χειραποσκευές 8 κιλών και αποσκευές 20 κιλών.

Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές

Οι κορυφαίοι, τουρκικοί, τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν οργανωμένα πακέτα διακοπών στο Νταλαμάν με πτήσεις τσάρτερ της Turkish Airlines.

Έτσι, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Coral Travel προσφέρει πακέτο διακοπών στο Νταλαμάν μιας εβδομάδας, σε ξενοδοχείο 4* με “all inclusive” διατροφή από 88.000 ρούβλια τα δύο άτομα και σε ξενοδοχείο 5* από 97.000 ρούβλια τα δύο άτομα (περιλαμβάνεται η προσαύξηση στα καύσιμα).

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας PEGAS Touristik προσφέρει πακέτο διακοπών 7 διανυκτερεύσεων, σε ξενοδοχείο 4* (all inclusive), από 88.600 ρούβλια τα δύο άτομα και σε ξενοδοχείο 5* από 106.000 ρούβλια τα δύο άτομα (συμπεριλαμβάνονται η προσαύξηση στα καύσιμα).

Οργανωμένα πακέτα διακοπών στο Νταλαμάν είναι, επίσης, διαθέσιμα από τον ταξιδιωτικό πράκτορα ANEX Tour. Το κόστος για μια εβδομάδα ξεκούρασης με πτήση και γεύματα all inclusive, σε ξενοδοχείο 4*, ξεκινά από 71.000 δολάρια τα δύο άτομα και σε ξενοδοχείο 5* από 79.000 δολάρια τα δύο άτομα. Ο επίναυλος καυσίμων πρέπει να καταβληθεί επιπλέον.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Αγία Πετρούπολη η Turkish Airlines πραγματοποιεί, επίσης, πτήσεις τσάρτερ προς την Αττάλεια και την Αλικαρνασσό.

Τα πακέτα διακοπών με γεύματα “all inclusive” στα θέρετρα της Αττάλειας, σε αυτές τις πτήσεις, διατίθενται από τους τουριστικούς πράκτορες με κόστος που ξεκινάει από 88.000 ρούβλια τα δύο άτομα και στην Αλικαρνασσό από 94.000 ρούβλια τα δύο άτομα.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *