ΣΕΤΕ : Προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία κοινοποιεί στην  Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πύλες εισόδου της χώρας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή “… Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών, αλλά και έντονης ανησυχίας των μελών μας για την κατάσταση που επικρατεί στους Μεθοριακούς Σταθμούς Εισόδου της χώρας μας. Οι ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται και η τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους αποτυπώνεται, άλλωστε, και σε πάρα πολλά δημοσιεύματα. Νομίζουμε πως είναι εύκολα αντιληπτό πως αυτές οι εικόνες που αναπαράγονται και από πολλά ξένα ΜΜΕ αποτρέπουν μεγάλο αριθμό τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Είναι δεδομένο πως αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα αρχίσουμε να έχουμε άμεσα και ακυρώσεις. Επισημαίνουμε πως η πλειονότητα των τουριστών που έρχονται οδικώς στη χώρα μας, κατευθύνεται κυρίως στις περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πληγεί τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, καθώς αποτελούσαν ως επί το πλείστον προορισμούς που απευθύνονταν σε Έλληνες τουρίστες”.

Και καταλήγει η επιστολή : ” Αναμφίβολα δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης ή άλλης παραχώρησης στο ζήτημα των ελέγχων που πραγματοποιούνται στα σύνορα, μιας και είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί η  εικόνα της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, θα έπρεπε να έχει επιδειχθεί και η απαραίτητη πρόνοια και ευελιξία, προκειμένου, π.χ. να αυξηθεί το προσωπικό των συνοριακών σταθμών, τουλάχιστον κατά την περίοδο που σημειώνεται αύξηση της τουριστικής κίνησης και να έχουν προβλεφθεί και άλλες παρεμβάσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του αυξημένου αυτού φόρτου. Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος επειγόντως και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ανωτέρω, διόλου κολακευτική για τη χώρα μας, κατάσταση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *