karantina

Σοβαρές καταγγελίες για την καραντίνα, από ταξιδιώτες, που εκθέτουν την Ελλάδα|Ανάγκη να παρέμβει η Πολιτική Προστασία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πολύ σοβαρές επώνυμες καταγγελίες από ταξιδιώτες που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα και αν και έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό, δεν έχουν, και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε αρμόδιος για να ενημερωθούν, έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας.

Προφανώς η αργία του Αγίου Πνεύματος έχει επιβαρύνει την κατάσταση, πλην όμως τέτοια συμβάντα θα έπρεπε απολύτως να αποφευχθούν και ενόψη του “ανοίγματος” της χώρας, καθώς δυσφημούν την χώρα στο εξωτερικό.

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΥΘΗΚΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς λαμβάνουν διαστάσεις και στο εξωτερικό…

karantinaΠιο αναλυτικά, ο Γερμανός Jörn Hannecke που ταξίδεψε με την κα. Daniela Hannecke, στην Ελλάδα με ανάρτησή του στα social media, που -δυστυχώς- έχει πάρει μεγάλη αρνητική δημοσιότητα, ενώ γράφαται και για παρέμβαση της γερμανικής πρεσβείας, καταγγέλει τα εξής: “Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ… Είχαμε σκεφτεί πολύ καιρό να πάμε στην Ελλάδα.
Παρακολουθήσαμε όλες τις πληροφορίες της κυβέρνησης για να λάβουμε την απόφασή μας. Τελευταία ειπώθηκε ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο. Μας είπαν ότι θα έπρεπε να μείνουμε όλη τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο, εν αναμονή του αποτελέσματος. Κλείσαμε πτήση και η  Aegean επιβεβαίωσε ότι θα λάβουμε την πτήση στις 16:00 με τη δοκιμή. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη νύχτα. Κανείς δεν μας ενημερώνει στο ξενοδοχείο που είμαστε. karantinaΔεν υπάρχουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του τεστ. Πριν από μερικές ώρες πήγαμε στη ρεσεψιόν και με άλλους ενδιαφερόμενους για να συζητήσουμε την κατάσταση ή να ζητήσουμε δικηγόρο. Μας ζήτησαν να επιστρέψουμε στα δωμάτια , με δύο βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και μας ενημέρωσαν ότι αν δεν το πράξουμε θα συλληφθούμε και θα πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο 5000 €. Οπότε ούτε  δικηγόρος, ούτε τίποτα. Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε σε ευνομούμενο κράτος.
Επίσης το φαγητό μοιάζει περισσότερο με φαγητό φυλακής. Παγωμένο και μη βρώσιμο.
Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχουν επίσης μερικοί Έλληνες που έχουν επηρεαστεί, οι οποίοι έχουν ήδη προσπαθήσει να λάβουν βοήθεια μέσω τηλεφώνου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Πωλούν μόνο μικρά μπουκάλια κοκα κόλα ή νερό 0,25 λίτρα για 5 €. karantinaΚαμία υπηρεσία δεν υπάρχει για τα δωμάτια. Το όλο θέμα πρέπει να γνωστοποιηθεί στην τηλεόραση και στις ειδήσεις. Και επειδή μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι αφορά η ανάρτησή μου, θα ήθελα να πω ότι μπήκαμε στη χώρα νόμιμα. Δεν είμαστε τουρίστες, αλλά η κύρια κατοικία μου είναι στη Νάξο. Δεν έχουμε θέμα με την υπακοή στους κανόνες. Αφορά στην επικοινωνία και τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων.
Φανταστείτε κάποιον να σας λέει ξαφνικά ότι τώρα πρέπει να μείνετε στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες. Ο κυβερνητικός ιστότοπος δεν γράφει καμία λέξη (σ.σ. το αναφέρει σαφώς) σχετικά με αυτό σε περίπτωση που υπήρχε μια υπόθεση covid στο αεροπλάνο. Κανένας από εσάς δεν θέλει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε μόνο με έναν αστυνομικό που λέει απλώς ότι θα σας συλλάβει αμέσως”.

Ένας φίλος του καταγγέλοντα, έχει σχολιάσει ως εξής: “Γεια σας, δεν ακούγεται καλό. Χθες ταξιδέψαμε στην Κροατία μέσω Αυστρίας, Σλοβενίας. Κανένα άγχος στα σύνορα. Απλά χαιρέτησα. Καλώς ήρθατε στην φιλική Κροατία, μας είπαν. Τίποτα δεν θυμίζει τον ιό. Όλα πολύ χαλαρά”.

Και Έλληνες από διαφορετικές πτήσεις

Σε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία προέβη και ο Alexandros Vrakas, που έγραψε στο facebook: “Πτήση από Στοκχόλμη προς Αθήνα το Σάββατο στις 06-06…ενημερωμένοι πως θα περάσουμε καραντίνα 24ωρων στο ξενοδοχείο περιμένοντας τα αποτελέσματα του covid… Η πτήση γεμάτη από κόσμο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (1.5 μέτρα απόσταση)… 3 άτομα σε κάθε σειρά ένας δίπλα στον άλλον… Με την άφιξη στην Ελλάδα περιμέναμε τουλάχιστον 3ωρες παραπάνω στο αεροδρόμιο για να κάνουμε το τεστ.. Σε ομάδες 25-30 ατόμων χωρίς και πάλι να τηρούνται τα μέτρα κάναμε τα τεστ και έπειτα επιβιβάστηκαμε σε λεωφορείο όπου καθόμασταν δύο άτομα στις θέσεις χωρίς και πάλι να τηρούμε τα μέτρα… Με την άφιξη στο ξενοδοχειο σε ομάδες και πάλι περνάμε τα κλειδιά karantinaγια τα δωμάτια.. Το πρώτο δωμάτιο όπου μου δώσανε ήταν αρκετά βρόμικο καθώς υπήρχαν τρίχες στην τουαλέτα και στον νιπτήρα.. Υπήρχε επίσης ένα γυναικείο εσώρουχο στην ντουλάπα του δωματίου(φωτογραφία).. Φυσικά και ζήτησα να αλλάξω δωμάτιο.. Στο 2ο δωμάτιο το ίδιο χάλι.. Τρίχες στα σεντόνια.. Ξεραμενες σταγόνες αίμα στο καπάκι της τουαλέτας… Καθώς κατάλαβα ότι θα επικρατεί το ίδιο χάλι σε όλα τα δωμάτια αποφάσισα να το καθαρίσω μόνος μου όσο γινόταν…
Ημέρα 2η…
Καθως είναι υποχρεωμένοι να μας σερβίρουν φαγητό (πρωινό μεσημεριανό βραδινό) έχοντας λάβει το πρωινό και το μεσημεριανό δεν έλαβα ποτέ το βραδινό.. Καλώ την reception για να τους πω πως δεν έχω λάβει το φαγητό και μου λένε μόλις ξεκίνησε το σερβίρισμα.. Μετά από 1 ώρα ξανά καλώ για 2η φορά την reception και μου λένε θα έγινε κάποιο λάθος.. Θα τσεκάρουμε την λίστα και θα σας καλέσουμε.. Μετά από 1μιση ώρα ξανά καλώ για 3η φορά και μου λένε η κουζίνα έχει κλείσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και δεν μπορούμε να σερβιρουμε το φαγητό τέτοια ώρα… Αφήνοντας με νηστικό για 19 συνεχόμενες ώρες…Αποφασισμένος να φύγω καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα καθόλου (διανομή φαγητών… Καθαριότητα δωματίου 1 φορά την μέρα κλπ) στην έξοδο μου με σταματάει η αστυνομία λέγοντας μου πως εάν φύγω θα αναγκαστούν να με συλλάβουν… Μετά το πέρας των 36ωρων που έχουν ορίσει ως μέγιστο όριο για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να συνεχίσουμε την καραντίνα στο σπίτι μας… karantinaΤα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα χωρίς να έχουμε λάβει κάποιο λόγο που καθυστερούν(3ημερο με αργία)… 2η απόπειρα να φύγω και μου λένε πως θα συλληφθω γιατί βρίσκομαι παράνομα έξω από την στιγμή που μας φέρονται σαν ζώα.. Σύμφωνα με τον νόμο ΦΕΚ2089 31-05-2020 τεύχος 2..μας λένε πως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω να βρίσκομαι στο ξενοδοχείο το οποίο είναι απαράδεκτο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα… Μέσα στην βρωμιά χωρίς φαγητό… Όταν διαβάσαμε το άρθρο διαπιστώσαμε πως δεν έλεγε κατι τέτοιο με αποτέλεσμα να αντιδράσουμε… Η απάντηση ήταν να πάμε στα δωμάτια μας σε διαφορετική περίπτωση να αναγκαστούν να μας πάνε στο τμήμα και θα δεχθούμε κυρώσεις και προστιματα αξίας 5000€…Ενα μαύρο χάλι χωρίς οργάνωση…λέγοντας σου αλλά και άλλα κάνοντας…Συνεχίζω και κρατούμε παράνομα στο ξενοδοχείο… ΕΛΛΆΔΑ 2020″.

Αντίστοιχα, η κα. Stephanie Ploumes Latos, που είναι Ελληνοαμερικανή, καταγγέλει τα ακόλουθα:

karantina

KSD
adv
Tagged

17 σχόλια στο “Σοβαρές καταγγελίες για την καραντίνα, από ταξιδιώτες, που εκθέτουν την Ελλάδα|Ανάγκη να παρέμβει η Πολιτική Προστασία

 1. Αν είναι αλήθεια ντροπή. Να πάνε αρμόδιοι αμέσως. Και οι υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι να βρεθούν.

 2. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. πιστεύω ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των συγκεκριμένων καταλυμάτων είναι επιβεβλημένη, μήπως συγκινηθούν κάποιοι από όλους τους εμπλεκόμενους.

 3. Οι κύριοι «υπεύθυνοι» που μόνο εξαγκελιες ξέρουν κ σποτάκια ποτέ θα αντιμετωπίσουν αυτά τα πρακτικά θέματα; Αυτά θα κάνουν το γύρο του κόσμου κ ιδίως τώρα στην αρχη! Αν δεν τα λύσουν πάνε οι αφίξεις. Το κακό είναι ότι θα μείνει ακόμα περισσότερο κόσμος άνεργος. Τα σποτ είναι καλά, αλλά χάνουν την συνάμα τους από την καθημερινότητα!!!!

 4. Τα χάλια σας θέλετε και τουρισμό και να λέγεστε πολιτισμένοι άνθρωποι!!!!! Εν έτη 2020 να βάζετε τον ταλαιπωρημένο Ίδη κόσμο μετά από υπερατλαντικές πτήσεις σε τέτοιου είδους καταλύματα!!!!
  Ντροπή σας αλλά που να την βρείτε!!!!!
  Μιλάτε για τριτοκοσμικές χώρες…..
  Ε ρε μηνυση που σας χρειάζεται!!!!!

 5. Είναι Επιβεβλημένη η δημοσιοποίηση ονομάτων καταλυμάτων και κυρώσεις σε πόσους εμπλέκονται. Ελλάδα του 2020 αυτό είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 6. Είναι Επιβεβλημένη η δημοσιοποίηση ονομάτων καταλυμάτων και κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται. Ελλάδα του 2020 αυτό είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 7. Ετσι ειναι οπως τα λεει το άρθρο με μονη αλλαγη τα αποτελεσματα που εμας μας ηρθα την επομενη μερα το πρωι κατα αλλα φαγητό και ξενοδοχείο ενα χαλι μαύρο.

 8. Σοβαρά τώρα; Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΥ: Στο facebook? Ας κάνουν μια καταγγελία οι άνθρωποι μέσω μαιλ ή εγγράφως. Αυτό με την επανάσταση του facebook δε θα το καταλάβω ποτέ. Καθως και το λαικό δικαστήριο που ακολουθεί. Να σας ενημερώσω πως οι αρμόδιοι χ3ΣΤ1κ@ν3 για το τις καταγγελίες αυτές μια που τις θεωρούν αυτομάτως μη σοβαρές και συνεχίζουν οπως ξέρουν..

  1. οι καταγγελειες στους αρμοδιους το πιο πιθανον ειναι να αγνοηθουν. Οι δημοσιες καταγγελιες σε ενα μεσω που εχει προσβαση ο μεγαλυτερος πλυθησμος του πλανητη και πιθανον να τις δουν χιλιαδες πολιτες, ξενων χωρων ή μη, ειναι δυσφήμηση και τιποτα δεν ποναει περισσοτερο μια επιχειρηση απο την δυσφήμηση (ειδικα οταν είναι βασιμη ή ακριβεις)

 9. Εντωμεταξύ στο update του άρθρου λέει ότι το πρόβλημα λύθηκε! Ότι δηλαδή θα μπορεί ο κόσμος να φεύγει πιο γρήγορα απ το νοσοκομείο με υπεύθυνη δήλωση, λες κ αυτό ήταν το πρόβλημα, όχι οι συνθήκες διαβίωσης…

 10. In the interest of balance I had a good flight from Frankfurt last week with Lufthansa, yes there was congestion on deplaning and waiting for the test which was disappointing, but after that coach to hotel was only half full deliberately, Hotel Stanley was clean, friendly, nice room, regular food, not the best but ok to live on, room service good for drinks and other food if required, contact with reception by phone to check on whether results had been received was handled politely, and finally got result from reception after about 27 hrs, within the 24-36 hours we were advised, verbally and by written notice. I elected to stay a second night as too late to get my hire car, and left with no problems in the morning, all at the expense of the Greek government. I had researched the process on line prior to leaving, and the information was correct so I knew what to expect. The police on duty were fine, even helping with luggage. I speak as I find.

 11. Δεν είναι ενδεικτικά τα σχόλια.Πολλοί απο εμας που ήρθαμε έχουμε να πολυμε τα καλύτερα. Σαφώς θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα ελιναι ευχαριστημένοι αλλά έλεος πια…όποιος θέλει ας πάρει delivery. Μην τα θέλουμε τσάμπα και υπερλουξ.

 12. Εφτασα Ελλαδα 10/06. Ο υπευθυνος της ΠΠ μας ενημερωσε μετα το τεστ, οτι ο καθενας συνεχιζει στον προορισμο του. Επειδη λογω του τεστ, εχασα την πτηση μου κ δεν υπηρχε αλλη πτηση με προετρεψε να παρω μετρο, λεωφορειο κ μετα τρενο για να φτασω στον προορισμο μου. Στην ερωτηση, αν ειμαι θετικη στον ιο πως θα κανουν ιχνηλατιση κ πως με ενθαρυνουν να χρησιμοποιησω τοσα μεσα μεταφορας κ να ερθω σε επαφη με τοσο κοσμο, η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχουν ξενοδοχεια πλεον,εκτος απο αυτο στην ομονοια,στο οποιο αρνηθηκα να μεινω λογω υγιεινης.
  Επιπλεον μας ενημερωσε οτι τα αποτελεσματα τεστ κανουν 4-5 μερες για να βγουν γι αυτο πλεον οι 7 μερες καραντινας σε περιπτωση αρνητικου αποτελεσματος δεν ισχυει αλλα ολοι πρεπει να μεινουμε καραντινα 14 μερες, καθως υπαρχει πιθανοτητα ακομα κ στις 7 μερες να μην εχεις λαβει ακομα το αποτελεσμα.
  Τελικα προσπαθησα να βρω καποιο ξενοδοχειο μονη μου, διεμεινα ενα βραδυ πληρωνοντας 200ευρω καθως τα περισσοτερα ξενοδοχεια στην Αθηνα παραμενουν κλειστα.

  Μπορει καποιος να μου εξηγησει ποιο το νοημα του τεστ αν σε αμολανε σε τρενα, μετρο κ λεωφορεια και σου λενε κανε οτι θελεις αρκει αν σε ελεγξουμε να εισαι σπιτι;
  Εχουμε λεφτα για πεταμα;
  Και γιατι ειμαι υποχρεωμενη να μεινω σε παρακμιακο καταλλυμα αμφιβολου υγιεινης εν μεσω πανδημιας;
  Γιατι δεν μπορω να κανω το τεστ στο αεροδρομιο στον τελικο προορισμο οπου εχω δηλωσει οπου θα μεινω κ ειμαι υποχρεωμενη να πληρωσω καταλλυμα στην Αθηνα;
  Γιατι να μην εχουν τεστ σε αεροδρομια Θεσσαλονικης, Ροδου, Σαντορινης κτλ ωστε να μην ταλαιπωρειται ο κοσμος κ οι τουριστες;
  Παρα την ευγενεια κ εξυπηρετικοτητα της ΠΠ, προφανως φανηκε οτι κανουν τα τεστ απλα για να τα κανουν…κ να διατυμπανιζουν ποσο χωρα προτυπο ειμαστε…κ ποσο καλα τα εκανε η κυβερνηση διαχεοντας τη ευθυνη οτι αν σαν τουριστας πηρες τρενο, μετρο, κτελ ή αλλη πτηση για να πας σπιτι σου και κολλησες κοσμο εισαι εσυ ο ανευθυνος.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *