Τι ισχύει για το «ξεπάγωμα» των τριετιών | Ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας | ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, οι Υφυπουργοί  Βασίλης Σπανάκης και Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης παραχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα το “ξεπάγωμα” των τριετιών.

Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όπως γνωρίζετε από την ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού η Κυβέρνηση αποφάσισε άμεσα, από 1/1/2024, να ξεπαγώσουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που παρέμεναν σε αναστολή από τον Φεβρουάριο του 2012. Πρακτικά φέρνουμε μπροστά κατά 1 με 1,5 χρόνο περίπου μία διαδικασία που σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία θα ξεκλείδωνε όταν η ανεργία θα έφτανε να έχει 4 συνεχόμενα τρίμηνα κάτω από 10%. Η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, οι καλοί μισθοί και το εσωτερικό επίπεδο τιμών αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για να έχουμε μια ισορροπημένη και Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Προχωράμε συνεπώς μπροστά, με σταθερά βήματα υπέρ των πολλών και της νόμιμης αυτής εργασίας, αλλά και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος. Η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς. Η οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Έχουμε ρεκόρ μείωσης της ανεργίας πια και τον περασμένο μήνα η ανεργία ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια. Η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων από τους διάφορους κλάδους της οικονομίας είναι διαρκώς εντεινόμενη και είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι η καλή πορεία της πτώσης της ανεργίας θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Η Κυβέρνηση, με προεκλογική της δέσμευση, στο πέρας της τετραετίας, επιδιώκει να έχει φτάσει ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα 1.500 ευρώ. Στέλνει με την απόφαση αυτή ένα πολύ σαφές σήμα προς όλους, ότι η προεκλογική μας δέσμευση δεν ήτανε «έπεα πτερόεντα», αλλά ήταν πραγματική πολιτική βούληση. Σε συνδυασμό με το εργασιακό νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα είναι νόμος του κράτους καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, όπου δίνουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες για την νόμιμη εργασία των εργαζομένων στους διάφορους κλάδους και με τις τριετίες και όλα τα συνεπακόλουθα του ξεπαγώματος αυτού στον ιδιωτικό τομέα, πιστεύουμε ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο πρώτο βήμα στην επιστροφή της Ελλάδος στην κανονικότητα». 

«Ο λόγος που μπορούμε τώρα να προχωρούμε νωρίτερα στο «ξεπάγωμα» της τριετίας, ή που έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό ήδη δύο φορές και θα αυξηθεί μέσα στην τετραετία σίγουρα και άλλες φορές, είναι γιατί η οικονομία μας έχει μπει σε μία σειρά και έχει μπει σε μία τάξη. Γιατί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει επανέλθει, οι εξαγωγές μας αυξάνονται, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Θα ήταν μεγάλη ανοησία εκ μέρους του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας από την άλλη πλευρά, εάν τινάζαμε στον αέρα αυτή μας την καλή πορεία, για να ακουστούμε ευχάριστοι και τελικά να διακινδυνεύσουμε και όλα τα προηγούμενα τα οποία με τόσες μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε επιτύχει. Η ρύθμιση λοιπόν που φέρουμε είναι ισορροπημένη, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική τους εξέλιξη, αλλά λαμβάνει υπόψιν και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και άρα τη συνέχεια της καλής πορείας που έχουμε μέχρι σήμερα. Με αυτά τα δύο κριτήρια φτάσαμε σε αυτή τη ρύθμιση, η οποία θα νομοθετηθεί άμεσα μέσα σε αυτή την εβδομάδα, στο τρέχον εργασιακό νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί μαζί με το υπόλοιπο νομοσχέδιο στο τέλος αυτής της εβδομάδος». 

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου δήλωσε:

«Όταν θεσπίστηκε το «πάγωμα», η κατάσταση στην ελληνική οικονομία ήταν πολύ άσχημη. Ήταν ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά αποσκοπούσε σε κάποια μείωση του μισθολογικού κόστους και ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων. Ακριβώς επειδή η οικονομία μας πάει καλά έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην αναστολή του μέτρου, ακόμα και πριν από αυτό το οποίο όριζε ο νόμος. Ο νόμος όριζε ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινούσε, όταν η ανεργία θα έπεφτε κάτω από το 10 %. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και νωρίτερα και αυτό δείχνει ακριβώς αυτή τη δέσμευσή μας, ότι πραγματικά θέλουμε να αυξηθούν οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων στην οικονομία και μάλιστα να αυξηθούν σημαντικά». 

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έρχεται δυο χρόνια νωρίτερα  να ανακοινώσει το «ξεπάγωμα» των τριετών μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η 14η Φεβρουαρίου του 2012 ήταν μια ημερομηνία που την θυμόμαστε όλοι που ήταν το «πάγωμα» των τριετών ή του επιδόματος προϋπηρεσίας. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για «ξεπάγωμα» των τριετών. Θέλω να αναλογιστείτε κάτι, ότι το Μάιο είχαμε τις εθνικές εκλογές. Τώρα ερχόμαστε μέσα Σεπτεμβρίου να ανακοινώσουμε  ένα μέτρο  το οποίο θα μπορούσε η Κυβέρνηση να το έχει εξαγγείλει και νωρίτερα αν ήθελε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Αντιθέτως, ερχόμαστε τώρα που μπορούμε και που η οικονομία, οι δείκτες ανεργίας, οι προοπτικές για το μέλλον της ανεργίας, της μείωσης της ανεργίας είναι τέτοιες ώστε να μπορέσουμε από 1/1/24 να υλοποιήσουμε ένα μέτρο το οποίο είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα».

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κ. Άννα Στρατινάκη, παραθέτοντας παραδείγματα, ανέλυσε μια σημαντική περιπτωσιολογία, όπως αυτή αναπτύσσεται κατά την εφαρμογή του «ξεπαγώματος» των τριετιών. Διευκρίνισε έτσι, πώς θα εφαρμοστεί η σχετική τροπολογία:

 Α. Στην περίπτωση εργαζομένων που είχαν προσληφθεί πριν τη 14.2.2012 και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Β. Εκείνων που προσλήφθηκαν μετά την 14.2.2012.

Γ. Τι θα συμβεί με εκείνους που έχουν σήμερα ενεργές κλαδικές συμβάσεις ή επιχειρησιακές.

Δ. Πως θα λειτουργήσει ο συμψηφισμός αν υπάρχουν υπερβάλλουσες καταβαλλόμενες αποδοχές.

Ε. Πως θα εφαρμοστεί για εργαζόμενους που δεν έχουν σήμερα ΣΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΕΔΩ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *