mallia-arxaiologikos-xoros-yppoa-copyright-photo-
Φωτό: ΥΠΠΟΑ

Την ημέρα που καταφθάνουν τα κρουαζιερόπλοια, κλείνουν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η προχειρότητα και η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού από την πλευρά του Δημοσίου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, να παραμείνει κλειστός για ολόκληρη την τουριστική περίοδο 2023, κάθε Τρίτη, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Υπογραμμίζεται ότι κάθε Τρίτη επισκέπτονται την Καβάλα, κρουαζιερόπλοια, των οποίων οι επιβάτες ΔΕΝ θα μπορούν να επισκεφτούν τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Οι ξεναγοί, αλλά και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν ξεσηκωθεί, και το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, δημοσιοποιεί επιστολή των Georama Travel και Mermaid Travel Services.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Προς:

1)Υπουργό Εθνικής Άμυνας

2) Βουλευτές Ν. Καβάλας

3) Υπουργείο Πολιτισμού

4) Υπουργείο Τουρισμού

5) Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης

6) Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

7) Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης

8) Δήμαρχος Καβάλας

9) ΕΟΤ

10) Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας

11) Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας

12) Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου

13) Σύνδεσμος Εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων     

Καβάλα 30.03.2023

Θέμα: Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων

Αξιότιμοι Κύριες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα 30.03.2023 σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄1952/24.03.2023 , πως κατά την διάρκεια της τουριστικής σαιζόν 2023 ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα είναι κλειστός κάθε Τρίτη.

Έπειτα από την κρίση που είχαμε βιώσει στον τομέα της κρουαζιέρας από το 2016 και για μια τριετία , όπου οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων είχανε σχεδόν μηδενιστεί στο λιμάνι της Καβάλας, ως επαγγελματίες του τουρισμού, τα τουριστικά γραφεία καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια να επανακάμψει αυτός ο τομέας. Το αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο μας δικαίωσε, με αποκορύφωμα τη φετινή σαιζόν να έχουμε επιβεβαιωμένες 44 αφίξεις στο λιμάνι της Καβάλας, εκ των οποίων αρκετές είναι ημέρα Τρίτη.

Η πορεία των πλοίων, καθώς και τα προγράμματα των εκδρομών που διατίθενται στους επιβαίνοντες, επιβεβαιώνονται στις εταιρίες το λιγότερο ένα χρόνο πριν από την άφιξη στο λιμάνι. Το εκδρομικό πρόγραμμα που είναι υψηλότερο στις προτιμήσεις των επισκεπτών, είναι το πιο γνωστό μνημείο της περιοχής μας , ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων. Οι κρατήσεις που έχουνε ήδη οι εταιρίες, για την περίοδο Απρίλιο – Νοέμβριο 2023 για τον χώρο, είναι περίπου 400 επισκέπτες σε κάθε άφιξη πλοίου, δηλαδή περίπου 18000 επισκέπτες .

Πρόσφατα, έχουνε γίνει ενέργειες από φορείς της περιοχής, για περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής των αφίξεων στο νομό μας, γεγονός το οποίο μας ενθάρρυνε.

Η κίνηση,  να παραμένει κλειστός κάθε Τρίτη, ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων,  ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έχει γίνει και δυστυχώς τα θετικά αποτελέσματα δεν θα έχουν συνέχεια.

Καμία εταιρία δεν θα δεχθεί να ακυρώσει κρατήσεις εκδρομών των πελατών της, τις οποίες έχει διαφημίσει και διαθέσει προς πώληση ένα χρόνο πριν και αν αναγκαστεί να το κάνει, το γεγονός θα αποτελέσει πλήρη δυσφήμιση για την περιοχή μας και τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές.

Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός!

Δεν υπάρχει δικαιολογία να ανακοινώνεται μια τέτοια απόφαση πέντε ημέρες πριν τη πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας η οποία είναι 04.04.2023 ημέρα Τρίτη.

Ζητούμαι την άμεση διόρθωση του ωραρίου λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων.

Σε μια περιοχή όπου ο Τουρισμός αποτελεί στήριγμα της οικονομίας, πρέπει να γίνονται ενέργειες προς την ενίσχυσή του και όχι προς την υποβάθμιση και δυσφήμισή του.

Σε αναμονή των ΑΜΕΣΑ δικών σας ενεργειών.

Georama Travel                                       Mermaid Travel Services

Ξανθόπουλος Αλέξανδρος                       Λαμπαδάριος Νικόλαος
Πολυμέρου Μαρία”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *