money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Heathrow καταργεί τις μάσκες ως προστασία από την πανδημία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφαιρεί την απαίτηση για τη χρήση μάσκας προσώπου στους χώρους του, το αεροδρόμιο Heathrow, του Λονδίνου, από αύριο (Τετάρτη, 16 Μαρτίου).

Το αεροδρόμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: “Εξακολουθούμε να ενθαρρύνουμε έντονα ,τόσο τους συναδέλφους, όσο και τους επιβάτες να φορούν τις μάσκες, ιδίως όταν έρχονται σε στενή επαφή με άλλους, αλλά αυτό δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό. Οι επιβάτες ενδέχεται να εξακολουθήσουν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες προσώπου κατά την πτήση τους και θα πρέπει να ελέγχουν τους σχετικούς κανονισμούς των αεροπορικών εταιριών πριν ταξιδέψουν”.

Η είδηση για τη χαλάρωση της χρήσης μάσκας ακολουθεί παρόμοιες ανακοινώσεις από αεροπορικές εταιρίες όπως η Jet2 και η Tui. Έρχεται, επίσης, την ίδια ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλοι οι εναπομείναντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον Covid, συμπεριλαμβανομένου του εντύπου εντοπισμού επιβατών (PLF) και των εξετάσεων για την ανίχνευση του ιού, για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες, θα καταργηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Παρασκευή.

Η British Airways και η Virgin Atlantic εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κίνηση αυτή, διαμηνύοντας ότι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, καταργώντας την εντολή χρήσης μάσκας στα αεροσκάφη τους, μόλις το επιτρέψουν οι ρυθμιστικές απαιτήσεις στους προορισμούς που πετούν.

Η επικεφαλής λειτουργική διευθύντρια του Heathrow, Emma Gilthorpe, δήλωσε: “Δουλέψαμε σκληρά για να κρατήσουμε τους επιβάτες και τους συναδέλφους μας ασφαλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενεργήσαμε γρήγορα για να καθιερώσουμε τη μάσκα προσώπου ως μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας και είμαστε ικανοποιημένοι που πλέον βρισκόμαστε σε θέση να απομακρυνθούμε από την υποχρεωτική απαίτηση, καθώς η κοινωνία μαθαίνει να ζει με τον Covid μακροπρόθεσμα”.

“Ενώ εξακολουθούμε να συνιστούμε τη χρήση της μάσκας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι επενδύσεις που κάναμε σε μέτρα ασφαλείας για τον Covid -ορισμένα από τα οποία δεν είναι πάντα ορατά- σε συνδυασμό με τη θαυμάσια προστασία που παρέχει το εμβόλιο θα συνεχίσουν να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς, ενώ ταξιδεύουν. Ετοιμαζόμαστε για μια πολυάσχολη, καλοκαιρινή, ταξιδιωτική περίοδο και αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι μπορούμε να ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους επιβάτες μας με χαμόγελο, καθώς τους μεταφέρουμε με ασφάλεια στα ταξίδια τους”, κατέληξε η κα. Gilthorpe.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος της BA, Jason Mahoney, δήλωσε: “Χαιρετίζουμε αυτό το γεγονός ως ένα πραγματικά θετικό βήμα προς τα εμπρός. Ως διεθνής αεροπορική εταιρία πετάμε σε μεγάλο αριθμό χωρών, σε όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν τους δικούς τους τοπικούς περιορισμούς και νομικές απαιτήσεις. Επεξεργαζόμαστε αυτούς και από την Τετάρτη 16 Μαρτίου, οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου στις πτήσεις μας μόνο εάν ο προορισμός στον οποίο ταξιδεύουν το απαιτεί. Για τους προορισμούς όπου δεν επιβάλλεται η χρήση μάσκας, οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν προσωπική επιλογή και ζητάμε ευγενικά να σέβονται όλοι τις προτιμήσεις του άλλου”.

Ο Corneel Koster, επικεφαλής του τμήματος πελατών και υπεύθυνος λειτουργίας της Virgin Atlantic, με τη σειρά του, είπε: “Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουμε επανεξετάσει τα μέτρα για τον Covid, με την υγεία και την ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας να παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα της Virgin Atlantic. Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid και με τη νομική απαίτηση για τη χρήση μάσκας προσώπου να έχει πλέον καταργηθεί στην Αγγλία, πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας θα πρέπει να έχουν την προσωπική επιλογή αν θα φορούν μάσκα στο αεροσκάφος, σε δρομολόγια όπου δεν ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί σχετικά με τη χρήση μάσκας. Αυτή η πολιτική θα εισαχθεί σταδιακά, ξεκινώντας από τα δρομολόγιά μας στην Καραϊβική, από τα αεροδρόμια Heathrow και Manchester, και ενθαρρύνουμε όλους να σέβονται τις προτιμήσεις των άλλων επιβατών για τη χρήση μάσκας”.

“Σε όλο το δίκτυό μας, συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανονισμούς που ισχύουν, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις χώρες προορισμού, αναγνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις για χρήση μάσκας διαφέρουν ανάλογα με την χώρα. Οι μάσκες θα εξακολουθήσουν να απαιτούνται σε πολλά από τα δρομολόγιά μας, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που εκτελούνται από ή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το νωρίτερο μέχρι τις 18 Απριλίου”, πρόσθεσε ο κ. Koster.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *