money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Ην. Βασίλειο δεν επαναφέρει τους ελέγχους για Covid-19 για τις αφίξεις από την Κίνα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σχεδιάζει να επαναφέρει τους ελέγχους για τον Covid-19 για όσους εισέρχονται στη χώρα, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από αναφορές ότι εξετάζονται περιορισμοί για τις αφίξεις από την Κίνα.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα υποχρεωτικές εξετάσεις για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου τα κρούσματα αυξάνονται, μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει την πολιτική μηδενικού Covid.

Δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph υποστήριξε ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Μεταφορών (DfT), του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (DHSC) αναμένεται να αποφασίσουν αν η Βρετανία θα πρέπει να ακολουθήσει άλλες χώρες στην επιβολή περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Όμως, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την επαναφορά των τεστ Covid-19 ή πρόσθετων μέτρων για τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν την Τετάρτη ότι όλοι όσοι φθάνουν από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό το αργότερο δύο ημέρες πριν από το ταξίδι και να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα πριν από την επιβίβασή τους στην πτήση από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο.

Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες ηλικίας δύο ετών και άνω και θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Ιανουαρίου.

Οι ΗΠΑ ακολουθούν την Ινδία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Ταϊβάν στην επιβολή περιορισμών για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, με τις χώρες να επικαλούνται την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις παραλλαγές του ιού στην Κίνα ως λόγο για την εφαρμογή των μέτρων.

Η Γαλλία δήλωσε ότι δεν υπάρχει “κανένας λόγος” να επιβληθούν περιορισμοί για τον Covid στις αφίξεις Κινέζων, αλλά η Brigitte Autran, επικεφαλής της γαλλικής επιτροπής αξιολόγησης κινδύνων για την υγεία COVARS, πρόσθεσε ότι “αυτό μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα”.

Η Κίνα απέρριψε την κριτική για τα δεδομένα του Covid και δήλωσε ότι αναμένει ότι οι μελλοντικές μεταλλάξεις θα είναι ενδεχομένως πιο μεταδοτικές, αλλά λιγότερο σοβαρές.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) αναμένεται να αξιολογήσουν αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο των έξι απευθείας πτήσεων από την Κίνα με διαθέσιμες 1.795 αεροπορικές θέσεις, που πρόκειται να φτάσουν τις επόμενες επτά ημέρες, αναφέρει η Telegraph.

Τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί 26 απευθείας πτήσεις.

Την Τετάρτη εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τον επιπολασμό και την εξάπλωση των επιβλαβών παραλλαγών του Covid-19 και θα παρακολουθεί τα διαθέσιμα διεθνή δεδομένα. Επίσης, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Rishi Sunak, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα κρούσματα  κορωνοϊού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Κύμα” λοιμώξεων στην Κίνα

Εν τω μεταξύ, η Κίνα παλεύει με τα υπερπλήρη νοσοκομεία και τους θανάτους, τροφοδοτώντας την ανησυχία της κοινής γνώμης, αφού κατάργησε μέσα σε 30 ημέρες τους περιορισμούς μηδενικού Covid, που ίσχυαν επί τρία χρόνια, προκαλώντας ένα μαζικό κύμα λοιμώξεων.

Υπάρχουν εκτιμήσεις για εκατομμύρια καθημερινά κρούσματα και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θανάτους από τον Covid το επόμενο έτος, αναφέρει το Reuters.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί να ενισχύσουν την προστασία των βασικών δημογραφικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων ηλικιωμένων, να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού και να επεκτείνουν τους πόρους υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ειδικοί λένε ότι η Κίνα πιάστηκε απροετοίμαστη από την απότομη στροφή σε πολιτικές που επί μακρόν υποστήριζε ο πρόεδρος Xi Jinping και εφάρμοζε ο έμπιστος “σύμμαχος”, αντιπρόεδρος, Sun Chunlan.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *