Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τίμησε το Ηράκλειο .

ΦΟΡΕΙΣ

Το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Απολλωνία» που φιλοξενεί τους αθλητές με τους συνοδούς του, πραγματοποιήθηκε  τιμητική εκδήλωση και απονομή αναμνηστικών πλακετών προς τιμήν των εκπροσώπων του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος.

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα παρέστησαν  οι Μανώλης Στεφανουδάκης, χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ακόντιο Ανδρών F54, Θανάσης Κωνσταντινίδης, χρυσός Παραολυμπιονίκης του στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F32 και ασημένιος στην Κορίνα Ανδρών F32, Σε Τζον Φερνάντες, χρυσός Παραολυμπιονίκης του στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F53, Παύλος Μάμαλος, χρυσός Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών σε πάγκο στα -107kg, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, χρυσός Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης στα 100m Πεταλούδα Ανδρών S9, Άννα Ντέντα, χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Boccia στα Ζευγάρια της BC3, Χριστίνα Ντέντα, συνοδός αθλητής της αθλήτριας Ντέντα, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας, Αργυρώ Μηλάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας – πιλότος της αθλήτριας Χαλκιαδάκη, Γεώργιος Καπελλάκης, Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Κωνσταντίνος Τρουλινός, πιλότος Ποδηλασίας και Γεώργιος Βαρβεράκης, εθνικός προπονητής Ποδηλασίας.

manousosΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν επισης ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιαννης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και ο διευθυντής Νοτίου Ελλάδας της Αegean κ. Παρης Επιτροπάκης. Το μενού της βραδιάς ήταν παραδοσιακό Κρητικό , αλλα τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τραγούδια και οι χοροί των παραολυμπιονικών.

Ο δήμαρχος
«Μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση».Με αυτή την δήλωση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλής Λαμπρινός,  ο οποίος υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που διακρίθηκαν  στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε την σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των Παραολυμπιονικών μας στο Ηράκλειο και για την δυνατότητα που δόθηκε στον Δήμο να τους τιμήσει, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η αληθινή τιμή για εκείνους είναι άλλη: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο  τους αθλητές και τις αθλήτριες που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι καθήκον μας να τιμούμε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, εκείνους που με την προσπάθεια τους μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια. Επί της ουσίας όμως, η πραγματική τιμή για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους. Θεωρώ σημαντικότερη μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή την βελτίωση των ήδη υφιστάμενων από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση. Το τελευταίο διάστημα, στον Δήμο Ηρακλείου, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους,  με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου κλπ. Μέχρι την Άνοιξη, ευελπιστούμε ότι στην δημοτική ακτή θα έχει γίνει η ειδική εγκατάσταση που θα επιτρέπει στα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση και στην θάλασσα.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *