Τουριστικές επιχειρήσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ για την καραντίνα | Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή, ορισμένες εταιρείες από τον κλάδο του Τουρισμού, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, για την κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας μιας εβδομάδας για τους επαναπατριζόμενους από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ. 

Μεταξύ αυτών η αεροπορική εταιρεία Bluebird Airways και τα τουριστικά γραφεία Holiday Lines και Hadaka Hatishim, που ζητούν να υπάρξει διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη και  COVID test στην επιστροφή και όχι υποχρεωτική καραντίνα.

Το δικαστήριο ζήτησε από το κράτος να απαντήσει εντός 8 ημερών, ενώ οι κρατήσεις των Ισραηλιτών για διακοπές στο εξωτερικό έχουν μειωθεί δραματικά.

Η BlueBird Airways ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια παράλογη και αδικαιολόγητη πολιτική που παραβιάζει το δικαίωμα των Ισραηλινών πολιτών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό .

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία η ισραηλινή κυβέρνηση υιοθέτησε μια πολιτική που δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των εμβολιασμένων και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, και κατά συνέπεια κλείνει ουσιαστικά το αεροδρόμιο Ben Gurion χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Κατόπιν όλων αυτών ζητούν από το Ισραήλ να επιστρέψει στην πολιτική  που είχε οριστεί πριν από ένα μήνα, όπως κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε οι εμβολιασμένοι και αναρρωμένοι Ισραηλινοί θα πρέπει απλά να υποβληθούν σε covid test 72 ώρες πριν από την πτήση της επιστροφής τους στο Ισραήλ.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *