Η TUI υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη | Δεν θα αντικαταστήσει τις θέσεις εργασίας λέει η εταιρία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) δεν θα αντικαταστήσει τις θέσεις εργασίας, δεσμεύτηκε ο επικεφαλής του ομίλου ΤUI, Sebastian Ebel.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης ενέκρινε ένα κοινό έγγραφο πολιτικής σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με το συμβούλιο των εργαζομένων του. Αυτό έγινε μετά την παρακολούθηση από σχεδόν 7.000 υπαλλήλους δύο αρχικών μαθημάτων για το θέμα.

Το έγγραφο πολιτικής διαμορφώνει “προστατευτικές γραμμές” για την εισαγωγή και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ΤUI με έμφαση στις δυνατότητές της και τις επιπτώσεις στο προσωπικό. Αυτό περιλαμβάνει την κατάρτιση του προσωπικoύ σε έναν κόσμο εργασίας που καθοδηγείται από την AI.

“Ειδικότερα, οι εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας”, δήλωσε η ΤUI.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε πρώιμο στάδιο και να δοκιμάσουν και να εισαγάγουν αυτές τις τεχνολογίες στον δικό τους τομέα εργασίας.

Η επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου, Sybille Reiss, δήλωσε: “Η ΤUI θα κάνει εκτεταμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα δικά της συστήματα και στις καθημερινές εργασιακές διαδικασίες. Είναι σημαντικό για εμάς οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμβαδίζουν με αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες. Στην ΤUΙ, είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τις θέσεις εργασίας, αλλά μάλλον ορισμένα εργασιακά καθήκοντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εστιάζουμε στην εκπαίδευση των εργαζομένων μας για ανώτερης αξίας καθήκοντα. Αγκαλιάζουμε ένα σημαντικό θέμα για το μέλλον και το διαμορφώνουμε -ανοιχτά και χωρίς φόβο”.

Μια συμβουλευτική ομάδα τεχνητής νοημοσύνης με ισότιμη εκπροσώπηση από την εταιρία και τους εργαζόμενους θα παρακολουθεί την τεχνική πρόοδο καθώς και τα “συναφή ζητήματα δεοντολογίας”.

Η επιτροπή είναι επίσης επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας, ιδίως όσον αφορά το πιθανό ψυχολογικό στρες, σύμφωνα με την ΤUI.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας του ομίλου, Frank Jakobi, είπεε: “Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για την ΤUΙ, με υπευθυνότητα και με έμφαση στις ευκαιρίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο επίκεντρο του εγγράφου πολιτικής -η απασχόληση και οι συνθήκες εργασίας στην ΤUΙ δεν θα επιδεινωθούν ως αποτέλεσμα της εισαγωγής και της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να συμβάλει σε ένα ποικιλόμορφο, δίκαιο και χωρίς διακρίσεις εργασιακό περιβάλλον. Όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους και τους εργαζόμενους, στην ΤUΙ ισχύει το εξής: η τελική απόφαση λαμβάνεται από άνθρωπο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *