virgin
Virgin_Atlantic

Virgin Atlantic: Η Deloitte θα αναλάβει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η Deloitte διορίστηκε από τους δανειστές της Virgin Atlantic ως σύμβουλος σε περίπτωση που αεροπορική χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Το Sky News αναφέρει ότι πηγές επισημαίνουν ότι η Virgin Atlantic χρωστάει τουλάχιστον 250 εκατ. λίρες σε τράπεζες. Προς τούτου η αεροπορική εταιρία διαπραγματεύεται με τη βρετανική κυβέρνηση και τους επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα με στόχο ένα πακέτο διάσωσης.

Το Sky News αναφέρει ότι οι υποψήφιοι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή του διαλόγου της  Virgin Atlantic με τη βρετανική κυβέρνηση πριν δεσμεύσουν περαιτέρω κεφάλαια. Ωστόσο, το αρχικό αίτημα για 500 εκατ. λίρες κατά τον μήνα Απρίλιο απορρίφθηκε.

Η αεροπορική έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Alvarez & Marsal, η οποία έχει βάση στις ΗΠΑ, με στόχο την προετοιμασία για μία πιθανή χρεοκοπία. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο η Virgin Atlantic θα πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία πριν οριστεί διαχειριστής τους χρέους.

Εντούτοις, το Sky News δηλώνει ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές ως προς τη δυνατότητα της συνέχισης των πτήσεων υπό την αδειοδότηση της βρετανικής ΥΠΑ, καθώς και τον τερματισμό της εκμίσθωσης των αεροσκαφών και της παροχής slots στα αεροδρόμια.

Το Σάββατο ο Όμιλος Virgin διαβεβαίωσε την πώληση μετοχών ύψους 366 εκατ. δολαρίων από τη Virgin Galatic και δήλωσε ότι το ποσό θα διατεθεί στο χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών δράσεών του στις διακοπές αναψυχής και τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *