money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: 4 στις 10 κρατήσεις αφορούν στο 2022!!! | Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερες από τέσσερις στις 10 κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Advantage Travel Partnership είναι για διακοπές το 2022, καθώς οι ελπίδες υποχωρούν ότι οι περιορισμοί Covid θα αρθούν εγκαίρως για το φετινό καλοκαίρι.

Η διευθύντρια του Advantage Leisure, Kelly Cookes, δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει μειωθεί «σημαντικά», ενώ οι ελπίδες για μια απόδραση του Πάσχα έχουν εκμηδενιστεί.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τα ταξίδια το 2021. Η Downing Street πιστεύει τώρα ότι υπάρχει μικρή προοπτική μαζικού διεθνούς τουρισμού αυτό το Καλοκαίρι, αν και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν αισιοδοξία για διακοπές στη Βρετανία. «Εσωτερικά η άποψη είναι ότι οι διακοπές στο ΗΒ ενδέχεται να είναι δυνατές ανάλογα με τις περιστάσεις, αλλά είναι πολύ απίθανο για το εξωτερικό», ανέφερε κυβερνητική πηγή. Την Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ήταν «αισιόδοξος» για τα καλοκαιρινά διαλείμματα, αλλά οι πηγές διευκρίνισαν ότι αναφερόταν σε διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλοι υπουργοί προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για κράτηση ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η Cookes είπε ότι η εικόνα φαίνεται πιο φωτεινή από τον Αύγουστο και μετά.

“Από την ανακοίνωση αυστηρότερων περιορισμών στα σύνορα και τον κόκκινο κατάλογο χωρών, έχουμε δει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να πέφτει σημαντικά και οι κρατήσεις για το Πάσχα να πέφτουν δραστικά, λόγω αβεβαιότητας”, είπε.

“Έχουμε δει κάποιες καλοκαιρινές κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά η πλειοψηφία για αυτό το καλοκαίρι ήταν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτό μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, σε θετικό αντίκτυπο από την αποτελεσματική διάθεση του εμβολίου.  Είναι σαφές όμως ότι πολλά οι άνθρωποι ψάχνουν τώρα για τον επόμενο χρόνο όσον αφορά στην πραγματοποίηση πραγματικών ταξιδιωτικών σχεδίων, ενώ το 43% των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν για ταξίδια το 2022”.

Οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν τα Κανάρια, η Ελλάδα και η Νέα Υόρκη, δήλωσε η Cookes.

Η πρόεδρος της Barrhead Trave, Jacqueline Dobson, δήλωσε ότι ήταν σαφές ότι η πλειονότητα των πελατών είναι επιφυλακτικοί για την κράτηση καλοκαιρινών διακοπών. “Καθώς περνά κάθε εβδομάδα, βλέπουμε τις κρατήσεις να αυξάνονται για το χειμώνα 2021 και το καλοκαίρι του 2022 – και ακόμη και για τις διακοπές έως το 2023”, είπε.

Και συνέχισε: “Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι πελάτες εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί σχετικά με αυτό το καλοκαίρι, καθώς είδαμε το χειμώνα 2021 και το καλοκαίρι 2022 να ξεπερνούν σημαντικά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι 21. Υπάρχει μεγάλη γκάμα εξαιρετικών προσφορών σε όλες τις εποχές αυτή τη στιγμή, κάτι που βοηθά τους πελάτες να δεσμευτούν και να κάνουν κράτηση. Εάν οι περιορισμοί ταξιδιού μπορούν να μειωθούν τους επόμενους μήνες, είναι πιθανό να υπάρξει μια υγιής σεζόν, έστω και αργότερα, με έντονη ζήτηση για last minute μικρές αποδράσεις όλο το καλοκαίρι”.

ksd
adv

Η Dobson πρόσθεσε ότι η βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως ένα σαφές σχέδιο, τονίζοντας: “Ο χρόνος περνάει και χρειαζόμαστε επειγόντως από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της, να καθορίσουν ποια είναι τα σχέδια για την απελευθέρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών όταν μειωθεί το κλείδωμα, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν αυξημένοι περιορισμοί στα σύνορα. Δεν έχουμε ακούσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν δοκιμές ή αεροπορικοί διάδρομοι για να ανοίξουν τα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας – τόσο για τις επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα σχέδιά τους όσο και για τους πελάτες που αποφασίζουν πότε θα ταξιδέψουν”.

Ο συνιδρυτής του Just Travel, Steve Witt, δήλωσε ότι συνεχίζει να βλέπει σταθερή ζήτηση, με το 38% των κρατήσεων να αφορούν στις καλοκαιρινές διακοπές του 2021 και το χειμώνα 2021/22.

Ωστόσο, η πλειονότητα των κρατήσεων είναι για το 2022 και μετά.

“Το άλλο 62% αφορά το 2022 και το 2023, με περίπου το 6% να είναι το 2023”, δήλωσε ο Witt. “Έχουμε δει τις μέσες τιμές κράτησης να αυξάνονται κατά περισσότερες από 1.000 £ ανά κράτηση, με μεγάλη αύξηση των διακοπών για ενήλικες και ζευγάρια.

“Επί του παρόντος, οι πωλήσεις μας διαιρούνται περίπου 64% για ενήλικες και ζευγάρια για διακοπές και 36% για οικογενειακές κρατήσεις.

Και κατέληξε: “Οι πελάτες θέλουν να πάνε διακοπές, θέλουν κάτι να προσβλέπουν – είτε πρόκειται για διαμονή στο εσωτερικό, είτε για το εξωτερικό μέσω ταξιδιωτικού διαδρόμου. Και η ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 δίνει στους ανθρώπους εμπιστοσύνη να κάνουν κράτηση, γνωρίζοντας ότι καλύπτονται εάν χρειαστεί να αναδιατάξουν τις διακοπές τους ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων”.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *