Photo by George Pak on pexels

ABTA, The School Travel Forum και UKinbound διευκολύνουν τα ομαδικά ταξίδια νέων μεταξύ Ην. Βασιλείου και Γαλλίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά τη διμερή σύνοδο κορυφής του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν να άρουν ορισμένα από τα εμπόδια που προέκυψαν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Η ανακοίνωση ακολουθεί τις συνεχιζόμενες εργασίες των τριών ενώσεων -ABTA, The School Travel Forum και UKinbound- για να θέσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μετακινήσεις στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής επιστολής που εστάλη στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Η επιστολή ζητούσε να αναληφθεί δράση για την ανακούφιση της κατάστασης, η οποία όχι μόνο έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των επισκέψεων, που εκτιμάται ότι παρουσιάζουν πτώση 84%, σε σύγκριση με το 2019, αλλά και στην υποβάθμιση της ευημερίας των μαθητών και των ομάδων νεολαίας λόγω των υπερβολικών χρόνων αναμονής στις πύλες εισόδου και του εξαναγκασμού τους να ταξιδεύουν σε εξαιρετικά ακατάλληλες ώρες.

Η ABTA, το The School Travel Forum και η UKinbound ζήτησαν την καθιέρωση μιας νέας διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θεώρησης για ομάδες νέων, η οποία θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη, θα λειτουργεί σε συνεργασία με τις ηλεκτρονικές άδειες ταξιδιού (ETA) και θα υποστηρίζει τη στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου για τα σύνορα του 2025. Θα επιτρέπει σε μαθητές κάτω των 18 ετών που διαθέτουν δελτίο ταυτότητας και, ως εκ τούτου, δικαίωμα διαμονής στην ΕΕ, καθώς και σε υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν εγκατασταθεί στην ΕΕ να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ή πολιτιστικής ομάδας, εφόσον συνοδεύονται από εκπαιδευτικό ή επόπτη άνω των 18 ετών που ταξιδεύει με διαβατήριο.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες των νέων ρυθμίσεων και οι ενώσεις έχουν ήδη έρθει σε επαφή για να δώσουν συνέχεια στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Οι δηλώσεις

Ο Luke Petherbridge, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ABTA, δήλωσε σχετικά: “Η δέσμευση του πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου να διευκολύνουν τα ταξίδια σχολικών ομάδων μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι ευπρόσδεκτη από τον τομέα των σχολικών και νεανικών ταξιδιών. Τα μέλη μας έχουν αναφέρει προκλήσεις που σχετίζονται με τις πρόσφατες αλλαγές στη συνοριακή πολιτική και τώρα θα ανυπομονούν να ακούσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προτείνεται. Σε συνεργασία με τους εταίρους του κλάδου μας, το The School Travel Forum και την UKinbound, η ABTA θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες μόλις τις λάβουμε”.

Η Gill Harvey, διευθύνουσα σύμβουλος του School Travel Forum, από την πλευρά της, σχολίασε: “Ο τομέας των σχολικών/νεανικών μετακινήσεων έχει ξεχαστεί για πάρα πολύ καιρό. Χαιρετίζουμε αυτές τις συζητήσεις στο πλαίσιο της κυβέρνησης και προσβλέπουμε στο να μπορούν οι νέοι να απολαμβάνουν και να επωφελούνται από τις ίδιες ευκαιρίες και εμπειρίες με τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους”.

Στη συνέχεια, ο Joss Croft, διευθύνων σύμβουλος της UKinbound, πρόσθεσε: “Πολλές από τις επιχειρήσεις των μελών μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οργάνωση και τη μεταφορά σχολικών ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο τομέας αυτός έχει υποχωρήσει κατακόρυφα από τότε που άλλαξε η απαίτηση για όλους τους επισκέπτες της ΕΕ να ταξιδεύουν με διαβατήριο αντί για ταυτότητα τον Οκτώβριο του 2021”.

“Το 2019 ο τομέας αυτός της αγοράς είχε αξία εξαγωγών άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μια διαδρομή για την ανάδειξη της Παγκόσμιας Βρετανίας στην πράξη. Ως εκ τούτου, αποτελεί ανακούφιση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να καταστήσει τη διαδικασία αυτή ευκολότερη στο μέλλον και να εφαρμόσει τις αλλαγές που απαιτούνται για την ανάκτηση αυτής της πολύτιμης εισερχόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας για το Ηνωμένο Βασίλειο”, συμπλήρωσε ο κ. Croft.

Η ανακοίνωση των δύο χωρών

Η κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών αναφέρει: “Η συνεργασία και οι ανταλλαγές πολιτικής για τη σχολική εκπαίδευση, η διευκόλυνση των σχολικών εκδρομών και ανταλλαγών, μεταξύ άλλων στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι ευκαιρίες για εκμάθηση γλωσσών θα διευρυνθούν. Όσον αφορά τα σχολικά ταξίδια, το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε να διευκολύνει τα ταξίδια των σχολικών ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας αλλαγές στις απαιτήσεις δικαιολογητικών για τους μαθητές σε οργανωμένα ταξίδια από τη Γαλλία. Η Γαλλία δεσμεύεται να διασφαλίσει την ύπαρξη κατάλληλων μηχανισμών για ταξίδια χωρίς θεώρηση για παιδιά που ταξιδεύουν στο πλαίσιο οργανωμένων σχολικών εκδρομών από το Ηνωμένο Βασίλειο και να διευκολύνει τη διέλευση των ομάδων αυτών από τα σύνορα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *