Δ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ – Σ. ΚΑΦΟΥΝΗΣ: Το «leading the future of e-mobility» εκφράζει απόλυτα τη σηµερινή θέση της Automotive Solutions

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δηµήτρης Καπετανάκης και Σταύρος Καφούνης, Σταύρος Καφούνης και Δηµήτρης Καπετανάκης, δύο ειδήµονες του χώρου της ηλεκτροκίνησης, µιλούν στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» για την Automotive Solutions, την συνεργασία µε τον όµιλο της Motor Oil  και τις τεράστιες προοπτικές που δηµιουργούνται µέσα από αυτή τη συνεργασία, αλλά και για τον τοµέα της ηλεκτροκίνησης και τις νέες προτάσεις της εταιρίας στην ξενοδοχειακή αγορά.

Η συνέντευξη των δύο γνωστών επιχειρηματιών στον Κωνσταντίνο Στ. Δεριζιώτη, έχει ως ακολούθως:

Ξεκινώντας από εσάς κ. Καπετανάκη, ποια η αποτίμηση της τουριστικής σεζόν που έκλεισε για  την Automotive Solutions. Ποια τα σημαντικότερα επιτεύγματά της;

– Το 2022 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για την εταιρεία μας, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια τελικά επιβραβεύεται. Άλλωστε, με βάση τα στοιχεία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, το 2022 κινήθηκε σε εντυπωσιακά ψηλά νούμερα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι οι μεγάλες τουριστικές μονάδες που αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες μας, να έχουν και μεγάλες ανάγκες, τις οποίες εμείς με σωστό προγραμματισμό και επενδύσεις, καταφέραμε να ικανοποιήσουμε. Είμαι υπερήφανος γιατί εντέλει φέτος η Automotive Solutions κατάφερε να κερδίσει όλες τις σημαντικές δουλειές που προέκυψαν και να ανταποκριθεί με τεράστια επιτυχία, κάτι που μας αφήνει μια «γλυκιά γεύση» για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Πόσο έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και ποια είναι τα νέα προϊόντα  αιχμής που αφορούν στον τουριστικό κλάδο;

– Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης συζήτησης γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε, δειλά-δειλά βλέπουμε γύρω μας ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία αντικαθιστούν άλλα παλαιότερης τεχνολογίας. Αυτό γίνεται γιατί κάθε μέρα συντελείται μια «επανάσταση» στον τομέα της μετακίνησης, με την ηλεκτροκίνηση να κατέχει τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις επαγγελματικές εφαρμογές που εμείς εξειδικευόμαστε, με κύριο τον κλάδο του τουρισμού.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε προϊόντα με ικανοποιητική αυτονομία, πολύ μεγάλο χρόνο ζωής, απλή συντήρηση και εξαιρετική τιμή. Για όλες τις διαφορετικές εφαρμογές είμαι στη θέση με σιγουριά να δηλώσω ότι εμείς μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη, μικρής ή μεγάλης μονάδας, με το ιδανικό προϊόν, που θα συνδυάζει οικονομική χρήση, πρακτική εφαρμογή, φιλική προς τον άνθρωπο τεχνολογία και, σίγουρα, το απόλυτο after sales service.

Αυτό το πακέτο καθιστά τις δικές μας προτάσεις ευνοϊκές για τον χρήστη και συμφέρουσες για τον ιδιοκτήτη. Κάτι όμως που τελικά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο εμείς γιατί συνεργαζόμαστε σε αποκλειστική βάση, με τα κορυφαία  εργοστάσια παραγωγής στον κόσμο και διαθέτουμε τα είδη που ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής την κάθε στιγμή. Αποτέλεσμα και επιβράβευση το ότι αποτελούμε σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%, προμηθευτή όλων των μεγάλων και σοβαρών επιχειρήσεων.

Πόσο σύντομα θεωρείτε ότι θα μπορέσει η ηλεκτροκίνηση να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές μορφές μετακίνησης;

– Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι παραδοσιακές μορφές μετακίνησης θα αντικατασταθούν. Νέες μορφές, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που τόσο επιβαρύναμε στο παρελθόν είναι βέβαιο ότι θα μπουν στην καθημερινότητά μας. Τώρα αν αυτό θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό από την ηλεκτροκίνηση θα φανεί ανάλογα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, που αφορά κυρίως στις μπαταρίες. Αναπτύσσονται ταυτόχρονα και πολλές άλλες μορφές, όπως με χρήση υδρογόνου, που παρακολουθούμε και δοκιμάζουμε πρώτοι, ώστε και πρώτοι να προσφέρουμε στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν, όταν κι εάν αποτελέσει μια value for money πρόταση.

Περνώντας σε εσάς κ. Καφούνη, ανακοινώθηκε το καλοκαίρι η εξαγορά ενός μεγάλου ποσοστού της Automotive Solutions από την Motor Oil. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία μιας τέτοιας εξαγοράς και να μας περιγράψετε πόσο εύκολο ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία;

– Αυτή η ενέργεια έχει τόσες πολλές πτυχές, που δεν θα χωρούσε στις λιγοστές γραμμές της επικοινωνίας μας. Ήταν αποτέλεσμα μιας μελετημένης απόφασης που πήραμε κατόπιν πολλής σκέψης με τον παιδικό μου φίλο και πολύ μετέπειτα συνέταιρο μου στην Automotive Solutions, Δημήτρη Καπετανάκη, με γνώμονα το μέλλον του κλάδου, της χώρας και βέβαια της εταιρείας μας. Η διαδικασία όπως είναι αναμενόμενο είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία και στον δρόμο θεωρώ ότι και οι δυο πλευρές μάθαμε πολλά ο ένας για τον άλλο.

Όμως, σήμερα, με την εμπειρία της διαδικασίαw, αλλά και εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι ίσως ήταν η πιο σωστή απόφαση που έχουμε πάρει από την ίδρυση της Automotive. Όπως, επίσης, ότι και ο όμιλος της Μotor Οil αποτελεί, όχι απλώς έναν ισχυρό «σύμμαχο», άλλα έναν ισχυρό οργανισμό, με ανθρώπους που έγιναν αμέσως συνεργάτες μας, με ίδιους στόχους και, κυρίως, ίδιες αρχές και αξίες με αυτές που αδιαπραγμάτευτα διατηρήσαμε τα 20 χρόνια ζωής της εταιρείας μας. Γι΄ αυτό και με τη δική μου εμπειρία παροτρύνω, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε κάθε επιχειρηματία που βρίσκεται μπροστά σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι, να τολμήσει και να επιλέξει τον δρόμο της συνεργασίας.

Επειδή  η ένωση της παλαιότερης εταιρείας της χώρας στην ηλεκτροκίνηση με τον ισχυρότερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες, ποιοι είναι οι στόχοι του νέου αυτού ισχυρού σχήματος; Tι πρέπει να περιμένει η αγορά από εσάς και ποιες είναι οι δραστηριότητες που σχεδιάζετε να αναπτύξετε;

– Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης αυτής της συνεργασίας, την οποία πρέπει να ομολογήσω ότι η αγορά υποδέχτηκε με εξαιρετικά θετικά σχόλια, άνοιξε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για τους στόχους του νέου σχήματος. Προφανώς, ο ισχυρότερος επιχειρηματικός όμιλος της χώρας, αλλά και μια υγιής οικονομικά εταιρεία, δεν θα έμπαιναν σε μια τέτοια διαδικασία, αν δεν μοιράζονταν το ίδιο όραμα για έναν κλάδο που μετασχηματίζεται ταχύτατα, όπου νέες τεχνολογίες ανακαλύπτονται και κυριαρχούν και νέες, εξειδικευμένες ανάγκες δημιουργούνται, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες ώριμες επιλογές.

Συνεπώς, εμείς αποτελούμε πλέον τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη σε αυτόν τον χώρο και χωρίς να διαπραγματευόμαστε την ποιότητα έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη μετακίνηση ανθρώπων και την μεταφορά προϊόντων, με φιλικούς και προσιτούς τρόπους, είτε αφορούν τη ζωή μας μέσα στην πόλη, είτε τη λειτουργία μιας επιχειρηματικής μονάδας. Και όπως έχουμε αποδείξει τα 20 χρόνια συνεχούς πρωτοπορίας, μπορούμε να το κάνουμε εγγυημένα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο μεγάλο σχήμα που προέκυψε από αυτήν τη συνεργασία, έχει δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας και τα παραδοσιακά μοντέλα διάθεσης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Εμείς επιθυμούμε να κάνουμε την χώρα μας πρωτοπόρο των τεχνολογιών και για αυτό δουλεύουμε αδιάκοπα με μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το «leading the future of e-mobility» που συνοδεύει το σήμα μας, εκφράζει απόλυτα τη σημερινή θέση της εταιρείας μας στον κλάδο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *