easyJet Holidays: Κρατήσεις ρεκόρ για το Καλοκαίρι 2023

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προηγούμενη πρόβλεψη, η easyJet Holidays έχει πουλήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του προγράμματός της για το καλοκαίρι.

Ο βραχίονας της οικονομικής αεροπορικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ταξιδιών ανέφερε ισχυρή ζήτηση, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη για ετήσια αύξηση 30%, και αναβαθμίζει τα “φιλόδοξα” σχέδια ανάπτυξής της.

“Με την επιχείρηση διακοπών να μην αντιμετωπίζει περιορισμούς και λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης, αναμένουμε τώρα να δούμε ανάπτυξη περίπου 50% για το σύνολο του έτους 2022”, ανέφερε η αεροπορική εταιρία σε μια εμπορική ενημέρωση για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η easyJet Holidays παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη εταιρία διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 161% αύξηση των πελατών σε ετήσια βάση, καθώς η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ισχυρή.

Η easyJet ανακοίνωσε μειωμένες ζημίες προ φόρων ύψους 133 εκατομμυρίων λιρών για το τρίμηνο, από 213 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε 17,5 εκατομμύρια από 11,9 εκατομμύρια το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ η απόδοση των εισιτηρίων αυξήθηκε κατά 21%.

Ο επικεφαλής της easyJet Holidays Garry Wilson, με τον Κωνσταντίνο Δεριζιώτη | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αεροπορική εταιρία αναμένει ότι οι παραδοσιακές ζημίες του χειμερινού εξαμήνου θα είναι “σημαντικά χαμηλότερες” από το προηγούμενο έτος.

“Με βάση τα τρέχοντα υψηλά επίπεδα ζήτησης και τις ισχυρές κρατήσεις, η easyJet αναμένει να ξεπεράσει τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη του 2023. Η ζήτηση για το δίκτυό μας είναι ισχυρή, γεγονός που αποδεικνύεται από τις κρατήσεις ρεκόρ για την αλλαγή του έτους. Η easyJet Holidays θα συνεχίσει να παρουσιάζει αύξηση των πελατών κατά τη διάρκεια του [τρέχοντος] τριμήνου, παράλληλα με τις επενδύσεις στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση στο πλαίσιο της εκστρατείας εκπτώσεων για την αλλαγή του έτους”, αναφέρει η εταιρία.

Σε υψηλά επίπεδα οι πωλήσεις για Πάσχα και καλοκαίρι

Το Πάσχα παρουσιάζει, επί του παρόντος, “πολύ καλές συναλλαγές”, με τις αποδόσεις των εισιτηρίων να είναι αυξημένες κατά 24%, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019, με μεταγενέστερο “παράθυρο” κρατήσεων.

Με την ισχυρή ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η easyJet Holidays έχει πουλήσει ποσοστό άνω του 60% για το φετινό καλοκαίρι, με βάση την προηγούμενη καθοδηγούμενη αύξηση 30% σε ετήσια βάση.

Οι οικονομικές επιδόσεις της easyJet για το πρώτο τρίμηνο ήταν ανώτερες των προσδοκιών, καθώς οι αποδόσεις ενισχύθηκαν, με τα έσοδα ανά θέση να αυξάνονται κατά 36% σε ετήσια βάση. Ενώ, τα δευτερεύοντα έσοδα της αεροπορικής εταιρίας ύψους 20,12 λιρών ανά θέση αυξήθηκαν επίσης κατά 36%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, δήλωσε: “Παρατηρήσαμε ισχυρή και συνεχή ζήτηση για ταξίδια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, μεταφέροντας σχεδόν 50% περισσότερους πελάτες, σε σύγκριση με πέρυσι. Πολλοί επέστρεψαν για να κάνουν κρατήσεις κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εκπτώσεων για την αλλαγή του έτους, όπου συμπληρώναμε πέντε αεροσκάφη κάθε λεπτό κατά τις ώρες αιχμής, γεγονός που κατέληξε σε τρία Σαββατοκύριακα που κατέγραψαν ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις αυτό τον μήνα”.

Αυτή η ισχυρή επίδοση κρατήσεων, είπε, υποβοηθούμενη από τη δυνατότητα της αεροπορικής εταιρίας να αλλάζει σταδιακά τα έσοδά της, οδήγησε σε αύξηση 80 εκατομμυρίων λιρών σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, με συνεχή δυναμική, καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για διακοπές για το επόμενο έτος.

“Η easyJet Holidays, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναβαθμίζει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής της για το έτος, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης. Συνοψίζοντας, αναμένουμε να δούμε τις χειμερινές μας απώλειες να μειώνονται σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό θα μας επαναφέρει σε σταθερή πορεία προς την επίτευξη κερδών για ολόκληρο το έτος, όπου αναμένουμε να ξεπεράσουμε τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες, τους επενδυτές και τις οικονομίες που εξυπηρετούμε”, κατέληξε ο επικεφαλής της easyJet.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *