Photo by Gustavo Fring on Pexels

Ελκυστικός προορισμός για ιατρική περίθαλψη το Ηνωμένο Βασίλειο

ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως ένας ελκυστικός προορισμός για την υγειονομική περίθαλψη και την έρευνα γύρω από αυτή θα παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, όπως φαίνεται να πιστεύουν οι επαγγελματίες του κλάδου, τόσο της χώρας, αλλά και οι Αμερικανοί, με το ποσοστό, μάλιστα, των τελευταίων να διαμορφώνεται στο 64%. Αυτό προκύπτει στην τελευταία έκθεση της GlobalData, “Brexit and the Healthcare Industry – 2021”.

Ενώ οι κανονιστικές αλλαγές μετά το Brexit συνεχίζουν να προκαλούν σημαντική αβεβαιότητα για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρωτοβουλίες της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ο νόμος περί φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, παρέχουν τις απαραίτητες ευκαιρίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος για καινοτόμο υγειονομική περίθαλψη, μετά το Brexit, υποστηρίζει η GlobalData, κορυφαία εταιρεία ανάλυσης.

Ηνωμένο ΒασίλειοΗ τελευταία έκθεση της GlobalData, «Brexit and the Healthcare Industry – 2021», αποκαλύπτει ότι συνολικά το 64% των Αμερικανών και το 56% των Βρετανών επαγγελματιών του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης  θεωρούν πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένας ελκυστικός προορισμός για έρευνα και κατασκευή υλικού υγειονομικής περίθαλψης μετά το Brexit. Αντίθετα, οι ερωτηθέντες από την Ευρώπη (εξαιρουμένου του ΗΒ) εμφανίζονται επιφυλακτικοί, με μόνο το 24% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι το ΗΒ θα μπορούσε να είναι μια ελκυστική αγορά.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα της GlobalData, ο ανώτερος διευθυντής Έρευνας Αγοράς στην εταιρία, Urte Jakimaviciute, λέει: “Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των ερευνών του 2018 και του 2019, το ποσοστό των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο που πίστευαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για έρευνα και παραγωγή υγειονομικής περίθαλψης, μετά το Brexit , αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10% το 2021. Αυτή η μετατόπιση ενδέχεται να επηρεάστηκε από την οριστικοποίηση της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να δημιουργήσει νομοθετικό πλαίσιο για την προώθηση του φαρμακευτικού τομέα και τις προθέσεις του MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) να ενταχθεί στο Project Orbis, ένα συντονισμένο πρόγραμμα του αμερικανικού FDA, για την επιτάχυνση της πρόσβασης των ασθενών με καρκίνο σε καινοτόμες θεραπείες. Παρόλο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες από την Ευρώπη παρέμειναν αρνητικοί, η θετική τους τάση αυξήθηκε κατά 10% από το 2019. Αυτό υποδηλώνει ότι η Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ ΗΒ και ΕΕ παρείχε κάποια εμπιστοσύνη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Βρετανία, μετά το Brexit”.

Στην ίδια έρευνα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε όλες τις περιοχές, τόνισε ότι η μείωση των εμποδίων στη συνεργασία ΗΒ-ΕΕ για την κλινική έρευνα, ακολουθούμενη από την ευθυγράμμιση με το σύστημα έγκρισης ναρκωτικών της ΕΕ, συνιστούν δύο κορυφαίες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη ανάπτυξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ksd PRIMAGEL Ηνωμένο Βασίλειο
adv

“Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε τη σημασία της κλινικής έρευνας και τον ζωτικό της ρόλο στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Έδειξε επίσης ότι η επιστημονική καινοτομία απαιτεί διακρατική συνεργασία, απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες και ανθρώπινους πόρους. Οποιεσδήποτε προοπτικές απόκλισης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ στον κανονισμό για τις κλινικές δοκιμές, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολυεθνικές κλινικές δοκιμές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την έρευνα που σχετίζεται με σπάνιες ασθένειες και τις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές, όπου οι πληθυσμοί των ασθενών είναι περιορισμένοι ή αυστηρά καθορισμένοι”, προσθέτει ο Jakimaviciute.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που ο διαχωρισμός από την ΕΕ μπορεί να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική κανονιστική στρατηγική, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να βρει μια βιώσιμη ισορροπία, εάν η χώρα θέλει να διατηρήσει στενή ευθυγράμμιση με την ΕΕ, ενώ κινείται προς το δικό της ανεξάρτητο, εμπορικά βιώσιμο και ανταγωνιστικό ρυθμιστικό καθεστώς. “Ο νόμος περί φαρμάκων και ιατρικών συσκευών παρουσιάζει, τόσο τις προκλήσεις, όσο και τις ευκαιρίες για τον βρετανικό τομέα υγειονομικής περίθαλψης. Η ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αξιοποιεί ευκαιρίες και να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της βιομηχανίας των επιστημών της χώρας”, καταλήγει ο Jakimaviciute.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *