© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έμφαση στην επανεκκίνηση του μαθητικού τουρισμού δίνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ | Κατέφθασαν τα πρώτα γκρουπ στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έμφαση στην ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού δίνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Οι στοχευμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αποδίδουν καρπούς, καθώς τα πρώτα μαθητικά γκρουπ έφθασαν ήδη στο νησί και οι αφίξεις θα συνεχισθούν έως τις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Η Διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, έχοντας διακρίνει ότι το ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας που ορίζει το πλαίσιο πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών και μετακινήσεων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιτρέπει την πραγματοποίηση των πενθήμερων εκδρομών τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατάφερε να προσελκύσει σχολεία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη Ρόδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που θέτει και ο δήμαρχος Ρόδου, Α. Καμπουράκης, συνεχίζονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις  για την ενίσχυση των ροών την Άνοιξη του 2022.

Τα σχολεία που έκαναν «ποδαρικό» την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ήταν το ΓΕΛ Αναβύσσου και το 4ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες γκρουπ από τα ακόλουθα σχολεία:

  • ΓΕΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
  • ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
  • ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  • 5ΟΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
  • 2ΟΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
  • 11ΟΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 2ΟΓΕΛ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
  • ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ
  • SAINT PAUL

«Η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν τον κατεξοχήν ελληνικό προορισμό μαθητικού τουρισμού. Εδώ και μία δεκαετία περίπου, αυτή η μορφή τουρισμού έχει μία σταθερά φθίνουσα πορεία και η επανεκκίνησή της αποτελεί κύριο μας μέλημα. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ορατά και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, ώστε να μπει η Ρόδος δυναμικά και πάλι στο χάρτη του μαθητικού τουρισμού», δήλωσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κύριος Αλέξανδρος Κολιάδης.

Και από το  Erasmus+KA229

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ρόδου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29.11.΄21, μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA229 “My smart school”, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές-εταίρους από Ιταλία, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Πιο συγκεκριμένα, από την Ποτέντσα της Ιταλίας, από το σχολείο IPSIA “G. GIORGI” προσήλθαν τρεις εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές, από την Κραϊόβα της Ρουμανίας, από το σχολείο Scoala Postliceala de Studii Sanitare ” Queen Elizabeth” καθώς και από το Πόβοα ντε Βαρζίμ της Πορτογαλίας, από το σχολείο  Escola Secundária de Rocha Peixoto προσήλθαν δύο εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές από το καθένα. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης δέκα μαθητές της Β’ και Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου και συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κα Αθανασίου, κα Κατζάκη, κα Πολυδώρου και κα Χατζηχριστοδούλου.

Την ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus+ υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Μαρία Καραμπίνη.  Η ομάδα ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και φωτογραφήθηκε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας, αποκομίζοντας σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και τη σημερινή εικόνα του νησιού μας. O κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, είναι αρωγός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται από τα σχολεία του νησιού. Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος Ρόδου, στηρίζει τη σύσφιξη των σχέσεων της τοπικής σχολικής κοινότητας με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης.

Στο κλείσιμο της επίσκεψης, δόθηκε στους επισκέπτες αναμνηστικό δώρο με κεράσματα και ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *