TEZ

Με επιτυχία το 2ο φόρουμ του ΤΕΖ TOUR στην Ρόδο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το Φόρουμ της ΤΕΖ Tour στην Ρόδο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Aldemar Resorts με θέμα “Οι Ανατολικές αγορές για τον τουρισμό.

money-tourism copyright
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αντώνη Καμπουράκη / money-tourism photo
money-tourism copyright
Aldemar Amilia Mare / money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo
money-tourism copyright
Ο υφυπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός / money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo
money-tourism copyright
Στο βήμα ο Δημήτρης Χαριτίδης / money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo
money-tourism copyright
money-tourism photo

Μύθοι και πραγματικότητα-προοπτικές για την διετία 2017-2018″ με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντοριναίου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου του πρόεδρου των Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων.

TEZ Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δεριζιώτης και κεντρικοί ομιλητές όσον αφορά το πρώτο μέρος, ο Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts και μέλος Δ.Σ ΣΕΤΕ & του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (Η οικονομία της φιλοξενίας ), ο πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης (Ανατολικές Τουριστικές Αγορές στην Ρόδο – Μύθοι και πραγματικότητα, προοπτικές για την επόμενη διετία) καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου (ο ρόλος του Δήμου Ρόδου στον Τουρισμό) Ομιλητές στο δεύτερο μέρος ήταν ο Γενικός Δ/ντης ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Μανώλης Απλαδενάκης (Η παρουσία της ΤΕΖ ΤOUR στην Ρόδο 2008 -2017 ) ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Συλιγάρδος (ο ρόλος των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στον Τουρισμό) και τέλος ο κ. Σπυρίδων Δεληγιάννης Προϊστάμενος κρατικής αρχής Αεροδρομίου Διαγόρας (ο ρόλος και η σημασία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τον Τουρισμό της χώρας).

TEZΚατά τη διάρκεια του φόρουμ όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα δεδομένα της τουριστικής αγοράς φέτος, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται για αυτή από τις Ανατολικές χώρες.
Στην ομιλία του ο κ. Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το τέλος διανυκτέρευσης το οποίο μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή στο προϊόν μας.

Ο Δημήτρης Χαριτίδης

«Να μάθουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ κρατών, αλλά συμφέροντα» είπε με νόημα ο Πρόεδρος της TEZ TOUR ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Δημήτρης Χαριτίδης και πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά έχει προοπτικές αφού σήμερα ταξιδεύουν 5 εκατομμύρια Ρώσοι από τους 150 εκατομμύρια του πληθυσμού της. Στα πλεονεκτήματα της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού εστίασε ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, τονίζοντας ότι το νησί έχει 310 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια. Η αντιδήμαρχος Ρόδου κα Χατζηλαζάρου, στην ομιλία της, ανέλυσε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Ρόδου που στοχεύουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, καθώς και τις παράλληλες δράσεις της δημοτικής αρχής προς τις ελπιδοφόρες ανατολικές αγορές.

TEZΣτην αναφορά του ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ κ. Μανώλης Απλαδενάκης, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της εταιρείας στα Δωδεκάνησα καθώς τα δέκα τελευταία χρονιά παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της αεροπορικής αρχής του αεροδρομίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” κ. Σπυρίδων Δεληγιάννης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που επιτελεί το τμήμα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος και στην κίνηση καθώς και στην ανάπτυξη του αριθμού των αχθέντων.

TEZΤέλος στην ομιλία του ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετάδοση μιας αρνητικής είδησης για τον κλάδο συνολικά.

Η ΤΕΖ TOUR επέλεξε την Ρόδο για αυτή την διοργάνωση με αφορμή την συμπλήρωση των 10 ετών επιτυχούς δραστηριοποίησης της στο νησί.

Μεγάλος υποστηρικτής ήταν η Aldemar Resorts που φιλοξένησε την δραστηριότητα αυτή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *