ΕΡΕΥΝΑ: Αυτές είναι οι φθηνότερες ημέρες και μήνες για ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι φθηνότερες ημέρες για ένα διεθνές ταξίδι από τις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως προορισμού, ενώ ο πιο οικονομικός μήνας για ταξίδια είναι ο Οκτώβριος και ο πιο ακριβός ο Δεκέμβριος, όπως αποκαλύπτει η Διεθνής Μελέτη Αεροπορικών Ναύλων 2022, που κυκλοφόρησε σήμερα η CheapAir.com.

Καθώς οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος, η CheapAir.com αποκαλύπτει πώς να λάβουν τις καλύτερες τιμές στις διεθνείς πτήσεις που αναχωρούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μελέτη αξιολόγησε 917 εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια σε 10 περιοχές του κόσμου, για να αξιολογήσει πότε πρέπει οι Αμερικανοί καταναλωτές να προβούν σε αγορά αεροπορικών εισιτηρίων προκειμένου να επιτύχουν την καλύτερη προσφορά, τη φθηνότερη ημέρα αναχώρησης, τον μήνα με την καλύτερη αξία για ταξίδια και τον αντίκτυπο των εποχιακών διακυμάνσεων.

Ενώ πρωτόγνωροι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων φέτος, όπως η αστάθεια της τιμής του πετρελαίου, το γεωπολιτικό τοπίο, η τρέχουσα ταξιδιωτική ζήτηση και οι ελλείψεις προσωπικού αεροπορικών εταιριών, η βασική λύση είναι ο προγραμματισμός εκ των προτέρων και η κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα, διαπιστώνει η έκθεση.

“Μετά από μεγάλα lockdown, τα ταξίδια αυξάνονται, αλλά το ίδιο και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων”, λέει ο Jeff Klee, διευθύνων σύμβουλος της CheapAir.com. Και προσθέτει: “Έτσι, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, οι πληροφορίες από αυτήν τη μελέτη είναι εδώ για να τους βοηθήσουν να λάβουν έξυπνες αποφάσεις αγοράς. Τα πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη περιλαμβάνουν όχι μόνο την τιμή, αλλά και την εποχικότητα, τις επιλογές πληρωμής και την ευελιξία για ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό. Τα τελευταία ευρήματα της μελέτης μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις, που ταιριάζουν στις προσωπικές τους ανάγκες”.

Παρακάτω παρουσιάζονται η καλύτερη ώρα για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, αναχώρηση και ταξίδι για 10 περιοχές που καλύπτονται από τη Διεθνή Μελέτη Αεροπορικών Ναύλων.

Καναδάς: Το καλύτερο “παράθυρο” για να αγοράσετε πτήσεις είναι 3,5 μήνες έως 10 μήνες πριν από το ταξίδι, με μέση καλύτερη περίοδο για αγορά περίπου 205 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, ενώ ο Αύγουστος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Μεξικό: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 1 μήνας έως 4,5 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη περίοδο για αγορά περίπου 70 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο δεν παρατηρείται σημαντική διαφορά στους ναύλους.
Καραϊβική: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 1,5 μήνας έως 5 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη περίοδο για αγορά περίπου 75 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, ενώ ο Ιούλιος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Κεντρική Αμερική: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 2 μήνες έως 5 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη περίοδο για αγορά περίπου 88 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, ενώ ο Ιούλιος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Νότια Αμερική: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 1,5 έως 4,5 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη περίοδο για αγορά περίπου 79 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Μάιος, ενώ ο Ιούλιος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Ευρώπη: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 1 μήνας έως 6,5 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη ημέρα για αγορά περίπου 79 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, ενώ ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι πιο ακριβοί.
Αφρική: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 2 μήνες έως 10 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη ημέρα για αγορά περίπου 213 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, ενώ ο Ιούλιος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Νότιος Ειρηνικός: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 9,5 μήνες έως 10 μήνες πριν από το ταξίδι, με τη μέση καλύτερη ημέρα για αγορά περίπου 309 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε είναι ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος, ενώ ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι πιο ακριβοί.
Ασία: Το καλύτερο “παράθυρο” για να αγοράσετε πτήσεις είναι 10 μήνες νωρίτερα, με μέση καλύτερη ημέρα για αγορά περίπου 314 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε είναι ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος, ενώ ο Δεκέμβριος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ακριβοί.
Μέση Ανατολή: Το καλύτερο “παράθυρο” για αγορά πτήσεων είναι 2 μήνες έως 10 μήνες νωρίτερα, με τη μέση καλύτερη ημέρα για αγορά περίπου 94 ημέρες από την αναχώρηση. Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, ενώ ο Δεκέμβριος και ο Ιούλιος είναι οι πιο ακριβοί.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Αυτές είναι οι φθηνότερες ημέρες και μήνες για ταξίδια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *