Photo by Soroush Karimi on Unsplash
Photo by Soroush Karimi on Unsplash

ETC: 56% των Ευρωπαίων έτοιμοι να ταξιδέψουν, μόλις το 27% λέει όχι

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 56% των Ευρωπαίων αισθάνεται θετικά για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ μόνο το 27% είναι απρόθυμο να ταξιδέψει εντός των επόμενων έξι μηνών, ενώ 1 στους 2 Ευρωπαίους αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για τα ταξίδια, ως αποτέλεσμα της διάθεσης εμβολίων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια – Wave 6 » [1] που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC).

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο ελαφρά κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, από την προηγούμενη έκθεση του Φεβρουαρίου, που ήταν 54%.

Πιο αναλυτικά, η ελπίδα των καλοκαιρινών αποδράσεων ενθαρρύνει τα ταξίδια στους Ευρωπαίους, καθώς η πλειοψηφία (56%) δηλώνει ότι θα πάει διακοπές μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021, είτε στο εσωτερικό, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκριτικά, μόνο το 27% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να μην επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών.

Αυτή η μηνιαία έκθεση [2] παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 στα ταξιδιωτικά σχέδια των Ευρωπαίων και τις προτιμήσεις σχετικά με τα είδη των προορισμών και εμπειριών, τις περιόδους διακοπών και τις ανησυχίες που σχετίζονται με ταξίδια μέσα στους επόμενους μήνες.

Η διάθεση εμβολίων ενισχύει την εμπιστοσύνη για τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Παρά την αργή έναρξη της διάθεσης εμβολίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών συνεχίζει να αυξάνεται, αυξάνοντας τις ελπίδες για ταχύτερη ανάκαμψη.

Η έρευνα του ETC δείχνει ότι το 48% των ερωτηθέντων μοιράζονται την αίσθηση αισιοδοξίας σχετικά με τον προγραμματισμό ταξιδιών, με γνώμονα την ανάπτυξη και την έγκριση των εμβολίων COVID-19. Μόνο το 21% δεν είναι αισιόδοξοι για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, ανεξάρτητα από τους εμβολιασμούς.

ksd PRIMAGEL ETC
adv

Μεταξύ των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που κάνουν πρώϊμες κρατήσεις [3] , 9 στους 10 έχουν ήδη συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις διακοπές τους, με προσοχή κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (46%) Ένα άλλο 29% δηλώνει ότι σκοπεύουν να κάνουν το επόμενο ταξίδι τους ακόμη νωρίτερα, τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Από αυτούς, το 49% είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ το 36% επιλέγουν διαμονή στο εσωτερικό της χώρας τους.

Αναπτύσσονται ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης των διακοπών στο έπακρο

Καθώς οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να σκέφτονται μια καλοκαιρινή απόδραση, υπάρχει ανησυχία για το αν οι επερχόμενες διακοπές μπορούν να περιοριστούν από μέτρα και ρυθμίσεις. Ενώ τα μέτρα καραντίνας εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια ανησυχία για το 16% των ταξιδιωτών πρώιμων κρατήσεων, το περιορισμένο πεδίο για δραστηριότητες διακοπών στον προορισμό λόγω των περιορισμών COVID-19 γίνεται σημαντικό σημείο ανησυχίας (11%).

Επιπλέον, υπάρχει τώρα μια αυξημένη αίσθηση προσοχής σχετικά με την επίσκεψη σε μπαρ και εστιατόρια για  τη γαστρονομική εμπειρία σε έναν προορισμό. Το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Εν τω μεταξύ, τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν στην κορυφή της λίστας κινδύνουμόλυνσης, με το 17% των Ευρωπαίων να αναγνωρίζουν ότι οι πτήσεις είναι δυνητικά επικίνδυνες.

Οι Πολωνοί και οι Ιταλοί είναι οι πιο θετικοί για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Αν και οι καλοκαιρινές διακοπές είναι στη λίστα επιθυμιών για την πλειονότητα των ερωτηθέντων Ευρωπαίων, οι εθνικότητες ποικίλλουν ως προς τον βαθμό ενθουσιασμού τους.

Οι Πολωνοί (79%) και Ιταλοί (64%) υπερασπίζονται την τάση να σχεδιάσουν μια απόδραση πριν από τα τέλη Αυγούστου, ακολουθούμενοι από Αυστριακούς (57%), Γερμανούς και Ολλανδούς (και οι δύο 56%).

Μεταξύ των κορυφαίων 5, οι Ιταλοί επιλέγουν εγχώρια ταξίδια (53%), ενώ περισσότεροι από 2 στους 5 ερωτηθέντες από τις άλλες αγορές καταγωγής έχουν σαφή προτίμηση για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ολόκληρη η περίληψη της έρευνας του ETC, ΕΔΩ

[1] Το κύμα διαθέτει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021.

[2] Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και Αυστρία

[3] Οι ταξιδιώτες “Early-bird” αναφέρονται σε ερωτηθέντες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους 6 μήνες

Tagged

1 σχόλιο στο “ETC: 56% των Ευρωπαίων έτοιμοι να ταξιδέψουν, μόλις το 27% λέει όχι

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *