ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Λίγο” το last minute τον Αύγουστο, “ψηλά” οι κρατήσεις για το 2018

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες πέρασαν ακόμα έναν απογοητευτικό μήνα τον Αύγουστο με τις συνολικές πωλήσεις να πέφτουν κατά 3% λόγω μειωμένων κρατήσεων για διακοπές της τελευταίας στιγμής. Απ’ την άλλη, οι κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι κινούνται ήδη σε πολύ καλά επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του GfK.

Οι αδύναμες πωλήσεις του Αυγούστου ακολούθησαν τη μείωση του 5% του Ιουλίου, σημειώνοντας μόνο μια αύξηση του 1.5% στο σύνολο σε σχέση με πέρυσι, όπως φάνηκε από τα αναλυτικά δεδομένα 1.500 πρακτορείων. Επομένως, όπως προβλέπει το GfK, η χρονιά 2016/2017 θα κλείσει με μείωση μιας και επηρεάζεται από χαμηλότερα νούμερα της χειμερινής σεζόν 2016/2017.

Οι καλοκαιρινές κρατήσεις του 2017 μειώθηκαν κατά 8% τον τελευταίο μήνα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2016, κυρίως λόγω της μείωσης κρατήσεων τελευταίας στιγμής. Σε αντίθεση με αυτά τα δεδομένα, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα, διαγράφοντας αύξηση 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς και δικαιολογούν μια αύξηση του 13% στις συνολικές πωλήσεις τον Αύγουστο.

Οι κρατήσεις για τον επερχόμενο χειμώνα οπισθοχώρησαν κατά 4% ύστερα από μια έντονη κινητικότητα των τελευταίων δύο μηνών. Συνολικά η χειμερινή σεζόν παρουσιάζει αύξηση κατά 4% σε σχέση με τα περσινά δεδομένα με τις πωλήσεις να φτάνουν ήδη στο 40% του προηγούμενο έτους.

Οι Γερμανοί φαίνεται να κλείνουν ήδη τις Χριστουγεννιάτικες / Πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους κάνοντας τις αναχωρήσεις του Δεκέμβρη να αυξάνονται κατά 10,5%. Ο Γενάρης φαίνεται να πέφτει κατά 2,4% ενώ ο Φεβρουάριος παρουσιάζει αύξηση 6,1%. Με τις διακοπές του Πάσχα να πέφτουν τον Μάρτιο, ο μήνας δείχνει ανεβασμένες πωλήσεις κατά 18,8% σε αντίθεση με τον Απρίλιο που μέχρι στιγμής έχει πτώση 27,5%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *