iata

IATA: Μεγάλη αναταραχή στις Αερομεταφορές, ανάγκη ρύθμισης για τα slots | Πλήθος αεροπορικών ακυρώνουν πτήσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση στις αρχές εναέριας κυκλοφορίας, για την αναστολή των κανονισμών χρήσης των χρονοθυρίδων στα αεροδρόμια, κάνει η IATA λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων, που έχουν προκληθεί από τις ακυρώσεις πτήσεων, λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τους προορισμούς, που έχουν πληγεί από τον Κορωνοϊό και λαμβάνουν μέτρα, ώστε να υπάρξει μείωση του οικονομικού αντίκτυπου.

Η IATA αναφέρει πως:

  • Κατά μέσο όρο κάθε αεροπορική εταιρία σημειώνει πτώση της τάξης του 25% σε σχέση με το πτητικό της πρόγραμμα στην αντίστοιχη περίοδο του 2019
  • Αεροπορικές με προορισμούς προς την Ιταλία σημειώνουν μείωση σχεδόν 100%, καθώς οι κρατήσεις προς Ιταλία καταρρέουν και αυξάνονται τα αιτήματα για αποζημιώσεις.
  • Το 50% των αεροπορικών αναφέρουν μη εμφάνιση επιβατών σε αρκετές πτήσεις
  • Οι μελλοντικές κρατήσεις μειώνονται και οι αεροπορικές αντιδρούν με μέτρα, όπως άδειες άνευ αποδοχών στο εργατικό προσωπικό τους, πάγωμα αυξήσεων μισθών και σχέδια για καθηλώσεις αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των ρυθμιστών εναέριας κυκλοφορίας, εάν το 80% των χρονοθυρίδων στα αεροδρόμια δε χρησιμοποιηθεί, τότε οι αεροπορικές θα τις χάσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα της στάσης των αεροπορικών αποτελούν οι British Airways και Ryanair, οι οποίες ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις.Η British Airways ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ακύρωση περισσότερων από 200 πτήσεων σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Η Ryanair θα μειώσει τις πτήσεις προς τη Β. Ιταλία κατά 25%. Σε ακυρώσεις έχουν προχωρήσει, επίσης, η EasyJet και η Lufthansa.

Η τάση αυτή για πλήθος ακυρώσεων από τις αεροπορικές σημαίνει, ότι-βάσει των ισχυόντων κανονισμών- θα χάσουν τις χρονοθυρίδες τους στα αεροδρόμια. Η έκκληση της IATA έχει να κάνει με τη ρύθμιση αυτή και την αλλαγή της για το καλοκαίρι του 2020.

Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, αναφέρει: “Η εναέρια κυκλοφορία προς τους σημαντικότερους προορισμούς της Ασίας έχει ήδη καταρρεύσει και ο αντίκτυπος της τάσης αυτής επηρεάζει το παγκόσμιο δίκτυο αερομεταφορών. Είναι σημαντικό η κοινότητα των διαχειριστών εναέριας κυκλοφορίας  να συνεργαστεί μαζί μας, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι οι αεροπορικές θα μπορέσουν να εργαστούν με ένα πιο βιώσιμο τρόπο, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση αυτή”.

Η Airports Coordination Limited, η οποία επιβλέπει τη διαχείριση των χρονοθυρίδων στη Μ. Βρετανία, δηλώνει πως θα “χαλαρώσει” τους κανόνες για τις πτήσεις από και προς την ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλος είναι ο αριθμός των αεροπορικών, που ακυρώνει τις πτήσεις προς τους προορισμούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από τον ιό, και αναμένεται να σημειωθεί μείωση της ζήτησης για πτήσεις βραχυπρόθεσμα. Οι όμιλοι Lufthansa και IAG, έχουν μειώσει τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ και την Ιταλία, ενώ η Austrian Airlines έχει μειώσει το 40% των πτήσεών της.

Η Lufthansa και η IAG έχουν, επίσης, αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την ηπειρώτικη Κίνα και η Ryanair αναφέρει πως “είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με τον αντίκτυπο του Κορωνοϊού στα έσοδα”, αν και δεν αναμένεται στο σύνολο του έτους οι ακυρώσεις να αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *