Κόβει… κεφάλια η Expedia|Απομάκρυνε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Οικονομικό Διευθυντή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την πόρτα της Expedia είδαν ο CEO της εταιρίας, Mark Okerstrom, και ο CFO, Alan Pickerill, εξαιτίας της διαφωνίας τους με το διοικητικό συμβούλιο της Expedia, για τη στρατηγική που ακολουθεί η ταξιδιωτική εταιρία. Ενώ, μετά τη σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές της εταιρίας σημείωσαν άνοδο κατά 6,2%.

Ο πρόεδρος της Expedia, Barry Diller, θα διαχειρίζεται τις καθημερινές εργασίες και θα επιβλέπει την εκτελεστική ομάδα. Το διοικητικό συμβούλιο θα επικεντρωθεί σε ένα σχέδιο, που στόχο έχει τη δημιουργία μακροπρόθεσμης ηγεσίας, με τον Eric Hart, επικεφαλής της στρατηγικής της Expedia, να αναλαμβάνει, ήδη, ως επικεφαλής οικονομικός διευθυντής.

Σύμφωνα με τον Diller, οι αλλαγές στην ηγεσία της εταιρίας κρίθηκαν απαραίτητες, μετά τη διαφωνία μεταξύ ανώτερων στελεχών και του διοικητικού συμβουλίου της Expedia σχετικά με την ακολουθούμενη στρατηγική. Η εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ευρείας αναδιοργάνωσης, που στοχεύει στην απλοποίηση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών σημάτων.

«Νωρίτερα φέτος, η Expedia ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο αναδιοργάνωσης, με στόχο να συνδυάσει τα εμπορικά σήματα με την τεχνολογία, με πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Diller.

«Αυτή η αναδιοργάνωση, αν και ακουγόταν λογική, είχε σαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούμε από τις τρέχουσες δραστηριότητές μας, με συνέπεια η εταιρία να παρουσιάσει απογοητευτικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο και ελλιπείς βραχυπρόθεσμες προοπτικές. Το Διοικητικό Συμβούλιο διαφώνησε με τις προοπτικές αυτές, καθώς και το όραμα της προηγούμενες ηγεσίας. Αυτή η απόκλιση οδήγησε σε διαφωνίες και αλλαγή στη διοίκηση. Ο Mark Okerstrom είναι ταλαντούχος εκτελεστικός διευθυντής και τα 13 χρόνια υπηρεσίας του στην Expedia έχει ωφελήσει σημαντικά την επιχείρηση. Το συμβούλιο κι εγώ προσωπικά του ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον, όπως, φυσικά, και για τον Alan Pickerill», συμπλήρωσε ο Diller.

Ο ίδιος απευθυνόμενος με ένα σημείωμα στο υπαλληλικό δυναμικό της Expedia, περιέγραψε τις αλλαγές αυτές ως «δύσκολη κατάσταση», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι, ήταν μέρος μιας «νέας αρχής» για την εταιρία.

Ο Diller και ο Peter Kern, αντιπρόεδρος της Expedia, σκοπεύουν να συναντηθούν με τους υπαλλήλους για να συζητήσουν το θέμα της ηγεσίας, στις 19 Δεκεμβρίου, στο δημαρχείο στο Σιάτλ.

Ο Okerstrom είχε ανελιχθεί σε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας το 2017, από οικονομικός διευθυντής, όταν η τότε CEO, Dara Khosrowshahi, αποχώρησε από την εταιρία για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Uber.

Οι μετοχές της Expedia παρουσιάζουν χαμηλή απόδοση εφέτος, με τα μερίδια να μειώνονται κατά 6,3%.

Σύμφωνα με τον Okerstrom η απώλεια κερδών οφείλεται στα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google και τα αδύναμα έσοδα στις επιχειρήσεις Vrbo και Trivago της Expedia.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *