©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κτήμα Μπριντζίκη – Abelon: Μεράκι και προσωπική ενασχόληση δίνουν μοναδικά κρασιά, με αρνητικό ενεργειακό αποτύπωμα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Κτήμα Μπριντζίκη – “ABELON” είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, στην κοιλάδα του Ενιπέα. Ο Διονύσιος και η Διονυσία Μπριντζίκη, συνεχίζοντας μια μακραίωνη οικογενειακή παράδοση αμπελουργών και οινοπαραγωγών, το 1994 επέκτειναν την επιχείρηση  Δημιουργώντας ένα οινοποιείο, στην Αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έχοντας βαθύ σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του το κτήμα Μπριντζίκη είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο, υψηλής ισχύος φωτοβολταϊκό πάρκο, καθώς παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνει κι έτσι έχει αρνητικό ενεργειακό αποτύπωμα.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έχοντας λοιπόν σχεδόν μηδενικό ενεργειακό κόστος το οινοποιείο, μπορεί να συντηρεί τα κρασιά σε ψυχόμενες δεξαμενές και να ελέγχει το θερμοκρασιακό περιβάλλον με μικρότερη απόκλιση μισού βαθμού Κελσίου.  Αυτές οι πραγματικά εξαιρετικές συνθήκες οινοποίησης προσφέρουν οίνους απίστευτης ποιότητας, χωρίς να υποχρεώνουν να “επιβαρύνονται” τα προϊόντα με θειώδη και άλλα συντηρητικά.  Σε διαφορετική περίπτωση το ενεργειακό κόστος θα ήταν πραγματικά δυσβάστακτο και βεβαίως θα είχε άμεσες επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα, όσο και στην τιμή και το κόστος παραγωγής των κρασιών.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημειώνεται ότι ο αρχαίος ποταμός Ενιπέας έχει διαμορφώσει αυτή την πανέμορφη Κοιλάδα που βρίσκονται τα αμπέλια, καθώς  για χιλιάδες χρόνια μεταφέρει και αποθέτει στο έδαφος, γόνιμο χώμα από τα βουνά. Ο Ενιπέας είναι σήμερα είναι ένα μικρό ποτάμι  πού όμως κάποτε ήταν τόσο πολύ μεγαλύτερο, σε σημείο που οι αρχαίοι πίστευαν ότι ήταν θεός. Ακόμα και σήμερα, μερικούς χειμώνες το μικρό ποτάμι  θεριεύει και παρασύρει στο πέρασμα του ότι βρεθεί στο δρόμο του, ενώ  μερικά χιλιόμετρα μετά, “συναντιέται” με τον Αλφειό, το μεγάλο ποτάμι της Πελοποννήσου.

Το Κτήμα Μπριντζίκη – ABELON είναι επισκέψιμο και κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει υπέροχους τοπικούς οίνους της Αρχαίας Ολυμπίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *