Έλενα Κουντουρά: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ξενοδόχους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις ενέργειες για την ελάφρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η ηγεσία του Υπουργείου ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλιστούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά / ksd photo
Η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά / ksd photo

Πιο συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία πλήρους λειτουργίας θα μπορούν να προεξοφλούν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ σε 36 δόσεις, καταβάλλοντας το 10% των οφειλών τους, ενώ τα εποχικά ξενοδοχεία σε 18 δόσεις.

Στην ίδια ρύθμιση μπορούν να εντάσσονται και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έχουν κάνει ήδη ρύθμιση των οφειλών τους στο παρελθόν για την εξόφληση σε 18 δόσεις καταβάλλοντας εξαρχής το 20% της οφειλής.

Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες ώστε να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος κατά προτεραιότητα Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.
Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα Ρώσσοι tour operator με στόχο να στείλουν στη χώρα μας πελάτες τους από τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Δείτε τι είπε στο κανάλι του money-tourism.

 

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *