ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μία ελληνική πόλη στους πιο οικονομικούς προορισμούς της Airbnb το 2023

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στους επτά πιο προσιτούς οικονομικά προορισμούς από πλευράς κόστους διαμονής της Airbnb το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με τους προορισμούς που οι ταξιδιώτες πλήρωσαν για τη διαμονή τους ημερησίως μέχρι 100 δολάρια.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Πόρτο Αλέγκρε, στη Βραζιλία, στη δεύτερη η Ντιζόν, στη Γαλλία, και ακολουθούν το Μοντερέι, στο Μεξικό, η Μαλάκα, στη Μαλαισία, το Αγκαντίρ, στο Μαρόκο και το Γουίνιπεγκ, στον Καναδά.

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα, το 2023, οι επισκέπτες της Airbnb ταξίδεψαν σε περισσότερες από 100.000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, με αποτέλεσμα να είναι η χρονιά με τη μεγαλύτερη διασπορά ταξιδιωτών που έχει καταγραφεί ποτέ στην πλατφόρμα.

Πάνω από 4.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν πέρυσι τις πρώτες τους διαμονές στην Airbnb και η συντριπτική πλειοψηφία (σχεδόν το 80%) αυτών των νέων προορισμών της Airbnb ήταν σε μη αστικά κέντρα, σε όλο τον κόσμο.

“Από τη μικρή, ιστορική πόλη Huépac του Μεξικού μέχρι τη γραφική πόλη Nakatonbetsu, που βρίσκεται στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, οι επισκέπτες μας επιχείρησαν να βγουν από την πεπατημένη για να βρουν νέες τοποθεσίες πέρυσι”, αναφέρει η πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι οι οικοδεσπότες ανέρχονται πλέον στα 5 εκατ. σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για καταχώρισης καταλύματος ενός υπνοδωματίου  τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν 114 δολάρια, μειωμένη κατά 2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 7% σε 149 δολάρια την ίδια περίοδο.

Το 2023, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με τις περισσότερες επισκέψεις στην Airbnb αντιπροσώπευαν περίπου το 7% των διανυκτερεύσεων, σε σύγκριση με το 10% το 2019.

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό το 2023, σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με την Airbnb είναι: η Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο, η Ντόχα (Κατάρ), το Χονγκ Κονγκ (Κίνα), το Κουβέιτ, η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και η Χάγη (Ολλανδία) και η Γενεύη (Ελβετία).

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *