Μόνο τρία τα πληγέντα ξενοδοχεία στη Ρόδο από την πυρκαγιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μόνο τρία από τα 75 συνολικά ξενοδοχεία της Ρόδου υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί, με την περιοχή που έχει πληγεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της Ρόδου.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας TravelWeekly, επικαλούμενη πληροφορίες από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Αντίστοιχο ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ την Κυριακή, για σχετικά μικρές ζημιές σε τρία ξενοδοχεία.

Περίπου το 90% των 19.000 τουριστών που απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία τους από εχθές επέστρεψαν στα ξενοδοχεία όπου έκαναν τις διακοπές τους, σε άλλα ξενοδοχεία ή κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Το υπόλοιπο 10% βρίσκεται στη διαδικασία μεταφοράς στο αεροδρόμιο ή σε άλλα δωμάτια ξενοδοχείων, με τον τουριστικό οργανισμό να εκτιμά ότι όλοι θα εγκαταλείψουν άμεσα τα κέντρα προσωρινής διαμονής, όπως αθλητικές αίθουσες, σχολεία και ιδιωτικές κατοικίες.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν αναβάλει νέες αφίξεις στη Ρόδο μέχρι τις 29 Ιουλίου, “με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης, αν χρειαστεί”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου είναι πλήρως λειτουργικό, διευκολύνοντας τις πτήσεις επιστροφής για τον επαναπατρισμό των τουριστών από τα  ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, και υποδεχόμενο νέες πτήσεις που φέρνουν τουρίστες για τις διακοπές τους στις μη πληγείσες περιοχές του νησιού.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε τη Ρόδο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και επιθεώρησε τις προσωρινές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους παραθεριστές.

Η ίδια δήλωσε ότι η ασφάλεια των επισκεπτών είναι πρωταρχικής σημασίας και πως η Ελλάδα είναι σε θέση να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις.

Τα προσωρινά καταλύματα ήταν πλήρως εξοπλισμένα με βασικές προμήθειες, όπως τρόφιμα, νερό, ρούχα και είδη υγιεινής, διασφαλίζοντας την ευημερία των πληγέντων. Περισσότερα φαρμακεία και σούπερ μάρκετ ενεργοποιήθηκαν επίσης για την παροχή πρόσθετης υποστήριξης την Κυριακή.

“Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες διαφόρων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αρχών, των τοπικών αξιωματούχων, των φορέων πρώτης βοήθειας, των προμηθευτών, των εθελοντών και των πολιτών της Ρόδου, η εκκένωση διεξήχθη με επαγρύπνηση και αποτελεσματικότητα και δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό πρόκλησης ζημίας στην ανθρώπινη ζωή. Η συνεργασία και η αλληλεγγύη που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου αποτελούν παράδειγμα του πνεύματος και της ανθεκτικότητας που ενσαρκώνει η Ελλάδα. Η διαδικασία εκκένωσης διεκπεραιώθηκε με διάφορα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών λεωφορείων, ιδιωτικών σκαφών, εμπορικών πλοίων, σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών οχημάτων”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ΕΟΤ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *