Ο Κανόνας της Αρμονικής Ακριβείας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
… και οι άσχετοι του υπουργείου Οικονομικών!!! ( αυτό είναι δική μου προσθήκη). 
Διάβασα χθες στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ένα εξαιρετικό άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη, που αποδεικνύει ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές και το κράτος εν γένει έχουν τόση σχέση με τη λογική, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. 
Διαβάστε να δείτε της ηλιθιότητας το ανάγνωσμα, με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο, όπως εκθέτει τα γεγονότα ο αρθρογράφος, που δείχνει γλαφυρά την ασχετοσύνη των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου Οικονομικών. 

Του Ανδρεα Δρυμιωτη* 

Οταν σπουδάζαμε (πραγματικά) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μας διδάξανε τον Κανόνα της Αρμονικής Ακριβείας. Με απλά λόγια, ο Κανόνας αυτός λέει ότι ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να μετρήσεις, πρέπει να πάρεις και το κατάλληλο όργανο με την ακρίβεια που θέλεις. Δηλαδή, αν είναι να υπολογίσεις την έκταση ενός οικοπέδου, δεν το μετράς με ακρίβεια χιλιοστού, αλλά φτάνει η ακρίβεια εκατοστού. Αν όμως θέλεις να μετρήσεις χρυσάφι, τότε η ζυγαριά που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχει ακρίβεια εκατοστού του γραμμαρίου. Αυτονόητος φαίνεται να είναι ο Κανόνας αυτός. Και όμως φαίνεται ότι τον αγνοεί παντελώς το ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα οι εφορίες. Ελατε να δούμε ορισμένα παραδείγματα, τα οποία τεκμηριώνουν την κατάσταση αυτή.
Διάβαζα στις κυριακάτικες εφημερίδες ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων ανακοίνωσε ότι από συμπληρωματικό έλεγχο που έγινε σε Δηλώσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, έχουν προκύψει τα ακόλουθα στοιχεία: έχουν ήδη υποβληθεί 4 εκατομμύρια Δηλώσεις και αναμένονται συνολικά 6 εκατ. Δηλώσεις. Από αυτές κλήθηκαν για επανέλεγχο 4.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων «πιάστηκαν» 600 με πλαστά παραστατικά ή δικαιολογητικά και τους επιβλήθηκε επιπλέον φόρος 100.000 ευρώ περίπου. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ήδη έχουν μπλοκαριστεί άλλες 100.000 Δηλώσεις, οι οποίες θα περάσουν από επανέλεγχο για να εκκαθαριστούν.

Εδώ η συνέχεια.