atlantica

Στην Αθήνα επεκτείνεται ο όμιλος Νικολαϊδη – Atlantica | Νέο ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα και κατ’ επέκταση στα city hotels στην Ελλάδα, αποκτά ο όμιλος Νικολαϊδη – Atlantica, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η εταιρία Ionian Sun ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Νικολαϊδη, κατέθεσε μελέτη και έλαβε έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού για την «Αξιοποίηση, εκσυγχρονισμό και στατική ενίσχυση
υπάρχοντος προ του 1955 κτηρίου καταστημάτων, με προσθήκη καθ’ ύψος, αλλαγή χρήσης (κατά το μεγαλύτερο μέρος) σε ξενοδοχείο 5* και αδειοδότηση βάσει αρ. 6 παρ.5 Ν. 4067/2012» που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 46, στον Δήμο Αθηναίων”.

Το νέο ξενοδοχείο έρχεται να προστεθεί στην σειρά των ξενοδοχειακών επενδύσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην ελληνική πρωτεύουσα και κυρίως στο κέντρο της πόλης.

atlantica-sensatoriΠιο αναλυτικά, η νέα επένδυση θα αφορά σε αλλαγή χρήσης και προσθήκη ορόφου σε υφιστάμενο κτίριο, στο οποίο θα λειτουργήσει 5στερο boutique ξενοδοχείο. Το εγχείρημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το μεγάλο project στην Ρόδο (Αφάντου), ο όμιλος Νικολαίδη, κάνει άνοιγμα σε ένα διαφορετικό μοντέλο ξενοδοχείων, από αυτά που λειτουργεί με επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Atlantica Hotels & Resorts, είναι η μοναδική Κυπριακή Ξενοδοχειακή εταιρεία, μέλος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο της TUI Group, όπου δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, με σύνολο 50 ξενοδοχειακών μονάδων.

Η μελέτη

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ενέκριναν την μελέτη, υπό τους παρακάτω όρους:
1. Οι αιτούμενες επεμβάσεις να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις πολεοδομικές, κτιριοδομικές ή άλλων αρχών.
2. Να εγκριθούν οι προβλεπόμενες από τη μελέτη παρεκκλίσεις από το αρμόδιο όργανο.
3. Όλες οι εργασίες εκσκαφών θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦ.Α. Πόλης Αθηνών, η οποία θα ειδοποιηθεί εγκαίρως (τουλάχιστον 15 ήμερες πριν την έναρξη τους) και εγγράφως. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εκσκαφών εντοπιστούν αρχαιολογικά λείψανα, οι εργασίες στο υπόγειο θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας. Από τα αποτελέσματα της ανασκαφής θα εξαρτηθεί η τελική πορεία του έργου στο επίπεδο του υπογείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αρχαιολογική Νομοθεσία (ν. 4858/2021 (ΦΕΚ 220/Α/2021) και λοιπές διατάξεις.
4. Κατά την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής και ενίσχυσης σε επαφή με τα όμορα μνημεία (Περικλέους 44 και Θησέως) να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Η ασφάλεια του εργοταξίου και όλα τα αναγκαία σχετικά μέτρα αποτελούν υποχρέωση του ιδιοκτήτη και του επιβλέποντος το έργο μηχανικού. Οποιαδήποτε επέμβαση επί των όμορων μνημείων θα πρέπει να γίνει με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους.

Φωτό Google maps

Ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4858/2021 «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» μόνον ως προς
το παρόν αίτημα. Η παρούσα έγκριση δεν αποτελεί νομιμοποίηση τυχόν προηγούμενων εργασιών που έγιναν στο κτήριο χωρίς την έγκριση του ΥΠΠΟΑ. Η έγκριση ανακαλείται σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων όρων, καθώς και σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγής της επιτρεπόμενης από την έγκριση χρήσης ή ενεργειών και δραστηριοτήτων που δύνανται να επιφέρουν άμεση ή έμμεση βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο.

Tagged

1 σχόλιο στο “Στην Αθήνα επεκτείνεται ο όμιλος Νικολαϊδη – Atlantica | Νέο ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *