Τα “μαζεύει” τώρα ο υπουργός Τουρισμού για την αύξηση 1000%…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε νέα δήλωση με την οποία “μαζεύει” την προηγούμενη για αύξηση 884% στις αφίξεις και 1000% στις εισπράξεις τον Απρίλιο 2022, προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, του οποίου οι συνεχείς ατυχείς δηλώσεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό και δυσφορία στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και ερωτηματικά στον κλάδο. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Κω, ζήτησε  “από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας”… Υπενθυμίζεται ότι η σύγκριση που έκανε ο κ. Κικίλιας αφορά στον Απρίλιο 2021, που η χώρα ήταν κλειστή έχοντας εισπράξεις μόλις 58,8 εκατ. €, ενώ στο πρώτο 4μηνο, οι συνολικές εισπράξεις υστερούν σημαντικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019!

Στη νέα “διευκρινιστική” του δήλωση ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «Από το περασμένο φθινόπωρο θέσαμε ένα διττό στόχο.

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των εσόδων από τον Τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε σε όλες μας τις επαφές και συμφωνίες που υλοποιήσαμε με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς.

Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, η αύξηση κατά 20% των ταξιδιωτικών εισπράξεων για τον Απριλίο του 2022 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η αύξηση κατά 100εκ. σχεδόν των ταξιδιωτικών εισπράξεων σε σχέση με το 2019 για τον Απρίλιο, είναι το επιπλέον μέρισμα του ελληνικού τουρισμού, που καταλήγουν σε κάθε ελληνική οικογένεια.

Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν».

Tagged

1 σχόλιο στο “Τα “μαζεύει” τώρα ο υπουργός Τουρισμού για την αύξηση 1000%…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *