Κάσος

Telegraph: Λιγότερο γνωστά νησιά, η απάντηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την απειλή Covid να “κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας” και τους περιορισμούς να “καραδοκούν”, έξι λιγότερο γνωστά, αλλά σχεδόν covid-free νησιά, θα μπορούσαν να είναι η απάντηση για υπέροχες, καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα φέτος, για τους Βρετανούς, σύμφωνα με την Telegraph.

“Μια ή δύο εβδομάδες σε ένα ελληνικό νησί ακούγεται σαν το αντίδοτο για τη μετα-πανδημική κόπωση. Ωστόσο, οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι ταξιδιωτικοί κανόνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι περιορισμοί στην ίδια την Ελλάδα, λειτουργούν αποτρεπτικά σε ένα ταξίδι στη χώρα”, αναφέρει η εφημερίδα σε σχετικό δημοσίευμά της.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα, υποστηρίζει ότι, στα ελληνικά νησιά που φημίζονται για τη διασκέδαση τα μέτρα της αστυνομίας έχουν ενταθεί, για να ελέγχουν εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Και επισημαίνει ότι, την προηγούμενη μέρα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) προειδοποίησε να μην επισκέπτονται τα νησιά του νότιου Αιγαίου, μετά την αύξηση των λοιμώξεων.

Η Heidi Fuller-love, ειδικός της Telegraph για τα ταξίδια στην Ελλάδα, λέει στην εφημερίδα: “Υπήρξε άνοδος της παραλλαγής Δέλτα σε μερικά από τα νησιά, στην Ελλάδα, οπότε θα πρέπει να προσέξετε τους τοπικούς αποκλεισμούς. που διαρκούν γενικά για μια εβδομάδα έως 10 ημέρες (όπως στην περίπτωση της Μυκόνου). Αυτό δεν σας εμποδίζει να παραμείνετε στο νησί, αλλά σημαίνει ότι όλη η ζωντανή διασκέδαση, τα μπαρ (και πιθανώς τα εστιατόρια) θα κλείσουν, έξω από το ξενοδοχείο σας (το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά)”.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Telegraph στα στοιχεία που παρουσιάζει η σελίδα covid19.gov.gr/covid-map-en/, προτείνονται έξι λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά, τα οποία υπόσχονται υπέροχες διακοπές το φετινό καλοκαίρι. Βεβαίως, η εφημερίδα κάνει αναφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

Στα έξι προτεινόμενα νησιά, περιλαμβάνονται η Κάσος, που φημίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τα ήρεμα χωριά και τις βυζαντινές εκκλησίες, η Τήλος, όπου ολόκληρο το νησί είναι ένα φυσικό καταφύγιο, η Ιθάκη με τις γραφικές πεζοπορίες, η Ανάφη, που προτείνεται για διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα και η Κάρπαθος, που ξεχωρίζει για τις όμορφες παραλίες.

Το profil Covid των νησιών έχει ως εξής:

-Κάσος

Πλήρως εμβολιασμένοι: 53,05%

Ρυθμός θετικών τεστ: 1,08%

-Τήλος

Πλήρως εμβολιασμένοι: 46,25%

Ρυθμός θετικών τεστ: 1,93%

-Ιθάκη

Πλήρως εμβολιασμένοι: 56,7%

Ρυθμός θετικών τεστ: 0,46%

-Ανάφη

Πλήρως εμβολιασμένοι: 59,17%

Ρυθμός θετικών τεστ: 3,4%

-Κάρπαθος

Πλήρως εμβολιασμένοι: 53,05%

Ρυθμός θετικών τεστ: 1,08%

-Χάλκη

Πλήρως εμβολιασμένοι: 53,02%

Ρυθμός θετικών τεστ: 1,93%

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *