rodos

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016 στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. διοργάνωσε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 εκδήλωση υποδοχής του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που αφίχθηκε στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για το έτος 2016. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia προσέγγισε το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου στις 08:00 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και παρέμεινε έως τις 14:00 το μεσημέρι, οπότε και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί, τη Χάιφα στο Βόρειο Ισραήλ.
FANTASIA MSCΤο κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia ανήκει στην εταιρία Mediterranean Shipping Cruises Company και είναι ιταλικών συμφερόντων (Νάπολη) με έδρα τη Γενεύη. Η εταιρία συνολικά έχει στην ιδιοκτησία της δεκατρία πλοία και το MSC Fantasia είναι το μεγαλύτερο πλοίο της εταιρίας και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ για ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιέρας. Είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας και ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και την ασφάλειά του.

IMG_0358 IMG_1250Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανήκει στη κατηγορία EcoShips.
Ναυπηγήθηκε το 2008, έχει βάρος 137.936 τόνους, μήκος 333,3 μέτρα και μεταφέρει 3.396 άτομα, οι οποίοι είναι κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικανοί, Ισραηλίτες, Άγγλοι και Αυστραλοί και πολίτες άλλων χωρών του κόσμου. Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 1.267 άτομα. Έχει κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 27.000 τετραγωνικών μέτρων, 71 σουίτες με butler service, 5 εστιατόρια, 4 πισίνες, 12 υδρομασάζ, καφέ, καταστήματα, spa, παιδότοπο, εξομοιωτή Formula 1, διαδραστικό 4d σινεμά, θέατρο 1.000 θέσεων και άλλα. Διαθέτει σκαλοπάτια από κρύσταλλο Swarovski ενώ οι επιβάτες του έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν τον ουρανό δια μέσω διάφανης οροφής.
Την ίδια δυναμική έχουν και άλλα πλοία της εταιρίας όπως το MSC Splendida (2009), το MSC Divina (2012) και το MSC Preziosa (2013). Ο μέσος όρος ζωής όλων των πλοίων της εταιρίας ανέρχεται στα επτά έτη.
Στη Ρόδο την εταιρία εκπροσωπεί το τουριστικό πρακτορείο Rodos Port Shipping Agents του κυρίου Νικόλαου Ψυλλάκη.
Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκίνησε από το λιμάνι της Γένοβας την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κατάκολο, τον Πειραιά και σήμερα τη Ρόδο. Επόμενοι σταθμοί της δωδεκαήμερης κρουαζιέρας θα είναι η Χάιφα, το Ηράκλειο, τη Civitavecchia της Ρώμης και θα καταλήξει και πάλι στο λιμάνι της Γένοβας την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016.
Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia έκανε «ποδαρικό» στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο για το 2016, σε μία σαιζόν που σύμφωνα με τον πράκτορα κύριο Νικόλαο Ψυλλάκη οι αφίξεις από κρουαζιέρες αναμένεται να είναι αυξημένες σε σχέση με εκείνες του 2015. Στο πρόγραμμα της εταιρίας περιλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου δύο προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου κάθε μήνα έως το Μάρτιο, εκτός από το μήνα Ιανουάριο που έχει προγραμματιστεί μία προσέγγιση. Η επόμενη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.
Το πρωί της Τρίτης στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου επικρατούσε μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου είχε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που περιελάμβανε μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Χατζηδάκη. Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο κύριος Δημήτριος Χαλκιάς.
Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης μοίραζε στους επιβάτες δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα μοίραζε συσκευασίες με τσάι του βουνού και ρίγανη. Ο κύριος Παγωνάκης συνομίλησε με πολλούς από τους επισκέπτες της Ρόδου και τους εξήγησε τη σημασία και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υποδοχής, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Homeport στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου μία μικρή δεξίωση προς τιμήν του πληρώματος του MSC Fantasia όπου παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κύριος Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας, Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης κύριος Γιώργος Πόκκιας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κύριος Μίλτος Παγκάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής κύριος Τσαμπίκος Ποδιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Τουρισμού της πόλεως Ρόδου κυρία Στέλλα Μανωλεδάκη Αναστασιάδη, η Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κυρία Φωτεινή Καράμπελα, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κύριος Τσαμπίκος Βασιλαράκης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κύριος Κωνσταντίνος Στυλιανού, ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Ιωάννης Αργυρίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Νικόλαος Αρμπουνιώτης, ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου κύριος Βασίλειος Κούρτης, ο Διοικητής Λιμανιού κύριος Δημήτριος Συκιανάκης, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης κύριος Σταύρος Ζουρούδης, οι πράκτορες του Rodos Port Shipping Agents κυρία Ελένη Ψυλλάκη και κύριος Νικόλαος Ψυλλάκης, ο πράκτορας κύριος Γιώργος Μιχαλάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Κωνσταντίνος Χατζίκος, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Δήμου Ρόδου κυρία Μαρία Καραμπίνη και το στέλεχος της ΠΥΤ-ΕΟΤ Δωδεκανήσου κυρία Μαίρη Θυμιανού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *