Τουρισμός και Γαστρονομία στην Αλσατία με δυναμική ελληνική παρουσία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμική παρουσία είχε φέτος μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας κορονοιού το γραφείο εισερχομένου τουρισμού  Yalos Tours καί ο Χρήστος Παναρέτου, που εξειδικεύεται στην γαλλόφωνη αγορά στην  έκθεση FESTIVITAS τουρισμός και γαστρονομία www.festivitas.fr  από τις 2 μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2023.

Με παρουσιάσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών, και προώθηση των προγραμμάτων του στους γάλλους πράκτορες τις περιοχής. Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με μια δυναμική αποστολή το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το Επιμελητήριο Εύβοιας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Επιμελητήριο Φωκίδας και η Ένωση Ξενοδοχείων Εύβοιας.

Περίπου 20 παραγωγοί  από τις  διάφορες περιοχές που συμμετείχαν έδωσαν μια δυναμική προώθηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και όσον αφορά στα προϊόντα της,  καθώς επίσης και τις δυνατότητες προώθησης των τουριστικών περιοχών κάνοντας γνωστό τον φυσικό της παράδεισο, τα τοπία της , της δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και για χειμερινές διακοπές και όχι μόνο.

Οι Γάλλοι επισκέπτες δοκίμασαν τα τοπικά προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών όπως το μέλι, το λάδι, τις ελιές, το τυρί, τα αποξηραμένα σύκα, το καπνιστό ψάρι, τραχανά,κουραμπιέδες, κ.ά..  σαπούνια κλπ.

Αυτή η  δυναμική ελληνική παρουσία στην έκθεση, ενθουσίασε τους  Γαλλους επισκέπτες , περίπου 28500  από τις περιοχές της Αλσατίας, Γερμανίας και Ελβετίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να γνωρίσουν, και να δοκιμάσουν τα ελληνικά προϊόντα.

Μία άλλη πρωτοβουλία που αναλήφθηκε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της έκθεσης ήταν η παρουσία της καταξιωμένης Σεφ στην Ελλάδα και στην Γαλλία  κυρίας Ντίνας Νικολάου που κατά την διάρκεια του  τριημέρου ετοίμασε ένα ωραίο μενού με Ελληνική στύλ γκουρμέ κουζίνα σε συνεργασία με το Γάλλο συνεργάτη της έκθεσης κύριο Bernard Bringel. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τα πιάτα που σερβίρονταν ήταν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στην Ελλάδα  λόγω του συνδυασμού των υλικών που χρησιμοποίησε η κυρία Νικολάου.  Πρέπει να σημειωθεί ότι για το κάθε πιάτο ξεχωριστά γινόταν τέλειος συνδυασμός με τοπικό Αλσατικό κρασί. Οι τοπικές εφημερίδες καθώς και ραδιοφωνικοί σταθμοί ενδιαφέρθηκαν και ανέδειξαν το γεγονός.

Ακόμη υπήρξε δυναμική παρουσία του τοπικού αεροδρομίου της Μιλούζης  Europort  με ενημέρωση για τις αναχωρήσεις κατευθείαν  πτήσεων προς  Ελληνικούς προορισμούς όπως  Κρήτη, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη (μέσω Ζυρίχης). Υπήρχε επίσης παρουσία της Κύπρου  περίπτερο καθώς έχουν προγραμματιστεί  δύο πτήσεις την βδομάδα από την Cyprus Airways.

Σημειώνεται οτι οι Αλσατοί λατρεύουν την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά, οι περισσότεροι έχουν έρθει και ξαναέρχονται ίσως δύο και τρεις φορές μέσα στην σαιζόν. Μάλιστα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αποκάλυψε ότι  έρχεται διακοπές  στην Ελλάδα  κάθε χρόνο και  μάλιστα  τα τελευταία  25 χρόνια !

Για την  ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων και των επισκεπτών της έκθεσης  είχαν προγραμματιστεί  κατά την διάρκεια των τριών ημερών που γινόταν η έκθεση, παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο. Οι Γάλλοι πράκτορες καθώς και οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι παρουσιάσεις που έγιναν ήταν:

  • Παρουσίαση Στερεάς Ελλάδος και των δυνατοτήτων της
  • Παρουσίαση Ανατολικής Χαλκιδικής με πρόγραμμα οινοτουρισμού και πολιτισμού.
  • Παρουσίαση της Κρήτης
  • Παρουσίαση των Νησιών της Εύβοιας μαζί με την Σκύρο

Παράλληλα, τα ξενοδοχεία LUCY στην Χαλκίδα,  MARMARI BAY  στο Μαρμάρι Ευβοίας, καθώς και οι εταιρείες Hotel Brain group και  Brown Hotels, έδωσαν Vouchers δωρεάν διαμονής σε πελάτες  μετά από κουιζ που οργανώθηκε στο Ελληνικό περίπτερο, για την προώθηση των διάφορων προορισμών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το YALOS TOURS  δραστηριοποιείται στην γαλλόφωνη αγορά περισσότερο από 25 χρόνια με δυναμική παρουσία, με πολλά προγράμματα και προτάσεις που μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του (https://www.yalostours.com) για μεμονωμένους πελάτες και για γκρουπ. Επίσης διευκολύνει και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες – συνεργάτες, να κάνουν κρατήσεις, εκτός από τον κλασσικό τρόπο και μέσω της τουριστικής πλατφόρμας B2B ( https://www.yalostours.net ).

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *