GEA

Βολές κατά Μίχαλου για τα Πνευματικά Δικαιώματα από τον GEA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GEA, απαντά στον Πρόεδρο του ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλο, με αφορμή την επιστολή του τελευταίου, στην Διεθνή Συνομοσπονδία των Εταιριών των Δημιουργών και Συνθετών (CISAC).

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριε Μίχαλε,

Από τον ηλεκτρονικό τύπο λάβαμε γνώση της επιστολής σας, που απευθύνετε στην Διεθνή Συνομοσπονδία των Εταιριών των Δημιουργών και Συνθετών (CISAC), μέσω του Γενικού Διευθυντή της, κ. Gadi Oron. Την επιστολή αυτή αναπαρήγαγαν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πλείστες όσες ιστοσελίδες.

Με την επιστολή σας αυτή, θέτετε το ζήτημα της κρίσης στον χώρο της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από τις γνωστές εξελίξεις στην ΑΕΠΙ.

Ωστόσο, η επιστολή σας επεκτείνεται και στον Οργανισμό μας, τον GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ), που διαχειρίζεται, εισπράττει και προστατεύει το συγγενικό δικαίωμα των τραγουδιστών, των μουσικών και των παραγωγών ηχογραφημάτων.

Αναφέρετε ότι ο GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) χρησιμοποιεί ίδιες πρακτικές με την ΑΕΠΙ… !! Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό, ειδικά μετά τα γεγονότα της ΑΕΠΙ, είναι από ατυχές μέχρι συκοφαντικό και σας καλούμε να το επανορθώσετε άμεσα.

Φανταζόμαστε ότι έχετε ελλιπή πληροφόρηση από τους συνεργάτες σας που κατά καιρούς έχουμε συναντήσει. Ευκαιρία παρακάτω να μας γνωρίσετε καλύτερα, μιας και μιλάτε, σε τρίτους, για μας χωρίς εμάς, και χωρίς να μας γνωρίζετε καλά.

O GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης ΟΣΔ, λειτουργεί από το 2012 υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΟΠΙ και διοικείται από άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαιούχων του. Ελέγχεται δε ετησίως από Ελεγκτική Εταιρία και ενεργεί σταθερά στα πλαίσια του Νόμου. Όπως ορίζει ο Νόμος έχει δημοσιεύσει Αμοιβολόγια τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες του ΟΠΙ και του GEA (GRAMMO -ΕΡΑΤΩ -ΑΠΟΛΛΩΝ) www.geamusic.gr.

Το αμοιβολόγιο μας ΔΕΝ είναι αυθαίρετο, όπως ατυχώς αναφέρετε στην επιστολή σας, και τούτο διότι:

1. Ο δίκαιος και εύλογος χαρακτήρας του αμοιβολογίου μας έχει κριθεί κατ’ επανάληψη από τα δικαστήρια της χώρας μας με εκατοντάδες οριστικές και αμετάκλητες Δικαστικές αποφάσεις.

2. Πέραν του νομίμου και μη αυθαιρέτου αμοιβολογίου, χιλιάδες ΜΕΛΗ των Επιμελητηρίων σας, είτε μέσω του ΞΕΕ είτε μέσω της ΠΟΕΣΕ και δεκάδων συλλόγων μελών της είτε μέσω Εμπορικών Συλλόγων έχουν ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ και ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ειδικές ευνοϊκές ΤΑΡΙΦΕΣ με συμφωνίες τους με τον GEA. Θα πρέπει να σας απασχολήσει που δεν το γνωρίζετε…

3. Προφανώς επίσης δεν θα γνωρίζετε τις αναφερόμενες στο αμοιβολόγιο ειδικές εκπτώσεις που χορηγούμε.

4. Επίσης θα οφείλατε να γνωρίζετε την κοινωνική δράση του Οργανισμού μας όπως αποχή από την είσπραξη σε παραμεθόριες περιοχές, ή περιοχές που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα, κ.λπ..

5. Αναφέρεσθε σε χιλιάδες δικαστήρια. Αποσιωπάτε, όμως, το γεγονός ότι οι χρήστες μουσικής δεν συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους ακόμα και με τις, κοινά με τους Συλλόγους τους, αποδεκτές ταρίφες, οπότε η προσφυγή στη δικαιοσύνη να είναι η μόνη τελική, ιδιαίτερα χρονοβόρα και κοστοβόρα οδός που προβλέπει ο νόμος μετά από μήνες οχλήσεων και διαπραγματεύσεων, προκειμένου ο Οργανισμός μας να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων. Άλλωστε, ακόμα και όταν υπάρχουν συμφωνίες ή πρωτοβουλίες επιμελητηρίων ή συλλόγων, πρώτοι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι αυτών δηλώνουν αδυναμία των οργάνων τους να υποχρεώσουν τα μέλη τους σε προσχώρηση ή συμμόρφωση με αυτές…

6. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι, από το σύνολο των επιχειρήσεων που τιμολογεί ο Οργανισμός ετησίως, το 90% συμβάλλεται χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε νομική ενέργεια και μόνο το 10% των επιχειρήσεων τιμολογείται κατόπιν νομικών ενεργειών. Επίσης από τις επιχειρήσεις που καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος, το 85% συμβιβάζεται εξωδίκως και μόνο το 15% δικάζεται.

7. Το 2018, ο GEA δεν έχει εξωτερικούς συνεργάτες/διαμεσολαβητές και επικοινωνεί με τους χρήστες άμεσα, έντιμα ξεκάθαρα και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου μέλους σας, ακόμα και μέσα από web banking με τις τέσσερις βασικές τράπεζες και το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, καθώς και με POS.

O GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) δεν αρνήθηκε μέχρι σήμερα οποιαδήποτε πρωτοβουλία διαλόγου με οποιοδήποτε φορέα επιχειρήσεων της χώρας. Φρονούμε, όμως, ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσθε στον GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) δεν εξυπηρετεί τα ελάχιστα εχέγγυα ενός ειλικρινούς και καλόπιστου διαλόγου, με δεδομένο ότι η μουσική είναι το «εργαλείο», και μάλιστα απαραίτητο, δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, όπως ομολογείτε στον πρόλογο της επιστολής σας.

Ο GEA, πάντως, καλωσορίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας θα έλυνε την άσκοπη προσφυγή στα δικαστήρια, εφόσον βέβαια και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δεσμευτούν στην υλοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας. Ο GEA πάντως είναι έτοιμος. Εσείς, κύριε Μίχαλε;

Ευελπιστώντας στην δημόσια επανόρθωση των ατυχών χαρακτηρισμών σας για τον Οργανισμό μας.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ)
Η πρόεδρος του GEA και Πρόεδρος του GRAMMO, Μαργαρίτα Μάτσα
Η Αντιπρόεδρος του GEA και Πρόεδρος του ΕΡΑΤΩ, Χάρις Αλεξίου
Ο Γραμματέας του GEA και Πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝ, Γρηγόρης Λαμπριανίδης
Η Ταμίας του GEA και Διευθύντρια του GRAMMO, Ελένη Φωσκόλου”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *