WTTC: Η βρετανική κυβέρνηση έχει ένα μήνα για να σώσει τον ταξιδιωτικό κλάδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC) προειδοποίησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι ο χρόνος περνάει για να σωθεί η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Το WTTC προειδοποίησε ότι εάν τα διεθνή ταξίδια δεν ανοίξουν ευρύτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πιθανή απώλεια 59,4 δισεκατομμυρίων λιρών.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού εξακολουθούν να επωφελούνται από το πρόγραμμα ενίσχυσης του κλάδου από την κυβέρνηση, το οποίο αναμένεται να λήξει τον επόμενο μήνα.

Συμπίπτει με την επόμενη ανασκόπηση της Global Travel Taskforce την 1η Οκτωβρίου και το WTTC προειδοποιεί ότι εάν δεν ελαστικοποιηθούν σημαντικά οι ρυθμίσεις για τα ταξίδια μέχρι τότε, πολλά περισσότερα άτομα που εργάζονται στον τομέα θα αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Με βάση τα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019, το WTTC εκτιμά ότι 59,4 δισεκατομμύρια £ θα μπορούσαν να χαθούν από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εάν τα ταξίδια παραμείνουν περιορισμένα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και, επιπλέον, 8,9 δισεκατομμύρια λίρες θα μπορούσαν να χαθούν καθαρά λόγω της έλλειψης εισερχόμενων ταξιδιωτικών δαπανών εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν μια λογική διαδικασία για να υποδεχτούν όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχονται, καθώς και ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμών, μια κίνηση που σύμφωνα με το WTTC θα επιταχύνει την ανάκαμψη του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού και θα δώσει τεράστια ώθηση στην Οικονομία.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε:  «Ο τεράστιος οικονομικός πλούτος και ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στο Ταξίδι & Τουρισμός θα μπορούσαν να χαθούν σε διάστημα 30 ημερών, εάν τα ταξίδια δεν ξαναρχίσουν την ίδια στιγμή που θα τελειώσει το πρόγραμμα ελεύθερης εργασίας. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο μέλλον, εκτός εάν η κυβέρνηση υποστηρίξει τον τομέα εισάγοντας λογικούς ελέγχους που θα χτίζουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, διατηρώντας παράλληλα το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλές. Θα πρέπει να επιτρέψουμε σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με αρνητικό τεστ Covid. Δεν πρέπει να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα και υπερβολικές, ακριβές απαιτήσεις δοκιμών. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας στον τομέα και να διασφαλίσει ότι δεν θα κατασπαταλήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το 2021 κινδυνεύει να μην είναι καλύτερο από το προηγούμενο για τον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός, παρά την απίστευτα επιτυχημένη διάθεση εμβολίων. Οι επόμενες 30 ημέρες είναι κρίσιμες για να επανέλθουμε στο ταξίδι. Αυτό σημαίνει εγκατάλειψη του συστήματος φανών και μείωση του τρέχοντος καθεστώτος δοκιμών, ώστε να είναι απλούστερο και φθηνότερο».

Η ετήσια έκθεση οικονομικών επιπτώσεων (EIR) του WTTC το 2021 αποκάλυψε ότι η δραματική κατάρρευση του κλάδου Ταξιδίων και Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 148 δισ. λιρών στη βρετανική οικονομία πέρυσι.

Επιπλέον, σε μια χρονιά κατά την οποία οι επιζήμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι αναποτελεσματικές καραντίνες σταμάτησαν τα διεθνή ταξίδια, 307.000 θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα χάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Το WTTC πιστεύει ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το επιζήμιο και αναποτελεσματικό σύστημα φωτεινού σηματοδότη και να επιτρέψει στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα, με τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες να μπορούν να ταξιδεύουν με γρήγορες και προσιτές δοκιμές.

ksd PRIMAGEL WTTC
adv

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *