+65% η Αττάλεια, 10,5 εκ. τουρίστες το 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Αυγούστου η αύξηση της ροής τουριστών στην περιοχή της Αττάλειας ανήλθε σε 65% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016, και η αύξηση του αριθμού των τουριστών ήταν 6,5 εκατομμύρια», τόνισε σε δήλωσή του ο διοικητής της περιοχής Munir Karaloglu.
Μάλιστα ανέφερε ότι για ολόκληρο το 2017, η περιοχή αναμένεται να υποδεχθεί 10,5 εκατομμύρια τουρίστες », – δήλωσε ο , ο διοικητής της περιοχής θέρετρο.

Το έτος 2016 ήταν πολύ δύσκολο για την Αττάλεια, λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία και τα προβλήματα ασφάλειας στη χώρα. Ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε κατά 43%, έναντι του αποτελέσματος του 2015 (έως 6 εκατομμύρια άτομα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 1,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017. Συνολικά, πάνω από 12 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αυτού, αυξημένοι κατά 14,5%, από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη θέση από τον αριθμό των τουριστών που επισκέφτηκαν την Τουρκία στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *