Αλ. Αγγελόπουλος : 25 εκ. είναι οι πραγματικές αφίξεις στην Ελλάδα (vid)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στα 25 εκ. εκτιμά ότι ανέρχονται οι πραγματικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα σε ετήσια βάση ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar.

Ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΙ, αιτιολόγησε την απόψη του αυτή, ερχόμενος σε αντίθεση με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΣΕΤΕ που κάνουν λόγο για 30 εκ. αφίξεις, επικαλούμενος στοιχεία από μεγάλους Τour Operators, αλλά και από την αγορά. Μάλιστα ο κ. Αγγελόπουλος έκανε λόγο για “ελληνική στατιστική, που είναι πολύ δημισουργική, αλλά όχι ακριβής”, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που δίνουν οι διάφοροι φορείς, για τον αριθμό των τουριστών που φέρνει κάθε tour operator, είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι tour operators!!!

Ακόμη ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι τόσο στην σαιζόν του 2016, όσο και εφέτος, μέχρι σήμερα, τα έσοδα από τον Τουρισμό στην Ελλάδα είναι μειωμένα, σαν αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων (μείωση διάρκειας παραμονής, οικονομική κρίση στην Ευρώπη, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος), εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την υποστήριξή τοιυ στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, τα οποία αμφισβητεί το υπουργείο Τουρισμού.

ksd copyright
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος / ksd copyright

Επιπροσθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος της ALDEMAR, που δραστηριοποιείται έντονα στη ρωσική αγορά, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει περιοριστεί σημαντικά ο ρυθμός των κρατήσεων από Γερμανία και Ρωσία. Υπογράμμισε δε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός των κρατήσεων από τη Γερμανία και τη Ρωσία προς την Τουρκία,  είναι έξι φορές υψηλότερος αυτή τη περίοδο σε σύγκριση με την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και από άλλες αξιόπιστες πηγές, “έρχονται” πληροφορίες για σοβαρή υστέρηση κρατήσεων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Αγγελόπουλος, προέτρεψε τους Έλληνες να κάνουν τις κρατήσεις τους μέχρι τον Μάρτιο, ή να κλείνουν πακέτα διακοπών μέσω ελληνικών τουριστικών πρακτορείων, ώστε να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *