tui
Φωτό: TUI Group

Αλλαγές στην διοικητική δομή της TUI | Αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής σε TUI Hotels & Resorts και TUI Musement | Αλλαγή και στην Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές συντελούνται στον όμιλο TUI, καθώς ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάσεις των επικεφαλής της TUI Musement και της TUI Hotels & Resorts, οι οποίοι μάλιστα αποχωρούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αλλαγή σκυτάλης συντελέστηκε -χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη- και στην TUI Ελλάδος.

O Peter Ulwahn, νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI Musement

Πιο αναλυτικά, ανακοινώθηκε αλλαγή στην ηγεσία του αναπτυσσόμενου βραχίονα εκδρομών και δραστηριοτήτων του ομίλου, με τον Peter Ulwahn, προηγουμένως επικεφαλής της ψηφιακής διεύθυνσης της TUI Musement, να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του τμήματος, από την 1η Μαΐου.

Ο Ulwahn διαδέχεται τον David Schelp, ο οποίος εργάζεται στον όμιλο από το 2002 και ανέλαβε την ηγεσία του τμήματος περιηγήσεων και δραστηριοτήτων της TUI, το 2009, και ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της νεοφυούς επιχείρησης ταξιδιωτικής τεχνολογίας Musement, που αποκτήθηκε το 2018.

Με τη συμβολή του David Schelp, η Musement, έχει μετατραπεί σε μια κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για εκδρομές, δραστηριότητες, εισιτήρια αξιοθέατων και μεταφορές.

Μετά την αποχώρησή του από τον όμιλο, ο David Schelp, θα δραστηριοποιηθεί ως επενδυτής και επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού εκτός του ομίλου, σύμφωνα με την TUI.

Ο Ulwahn είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της Musement από το 2015 και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εταιρίας σε κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για εκδρομές και δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμμετείχε σε όλες τις κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις, μαζί με τον απερχόμενο CEO, David Schelp.

Εργάζεται στον Όμιλο από το 1994, έχοντας αποκτήσει σημαντική διοικητική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων -από τη διαχείριση προϊόντων και την εξυπηρέτηση πελατών έως την ψηφιοποίηση και το ανθρώπινο δυναμικό.

Με καταγωγή από τη Σουηδία, ο Peter Ulwahn έχει εργαστεί, τόσο σε ευρωπαϊκούς, όσο και σε διεθνείς προορισμούς στον όμιλο και, επίσης, γνωρίζει καλά το tour operating και τις αεροπορικές εταιρίες από την εποχή που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της TUI Nordic.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος υπογραμμίζει πως με την TUI Musement, ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες, σε όλο τον κόσμο, και προσφέρει στους παραθεριστές μοναδικές εμπειρίες, τόσο για τους πελάτες του, όσο και ως συνεργάτες για άλλες εταιρίες του κλάδου. “Βλέπουμε περαιτέρω μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για το μέλλον”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην TUI Hotels & Resorts…

Bernd Kaiser, TUI

Η ομάδα διαχείρισης της TUI Hotels & Resorts έχει επίσης αλλάξει. Από την 1η Απριλίου 2022, ο Bernd Kaiser θα συμπληρώσει τη διπλή ηγεσία του ξενοδοχειακού τμήματος του Ομίλου TUI. Διαδέχεται τον Thomas Pietzka, Managing Director TUI Hotels & Resorts and Cruise Joint Ventures, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Όμιλο για να ακολουθήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Ο Bernd Kaiser, μέχρι τώρα διευθυντής στην Οικονομική Διεύθυνση του Ομίλου, έχει μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία στον όμιλο, και έχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, εταιρική ανάπτυξη και χρηματοδοτήσεις.

Η TUI Hotels & Resorts θα διατηρήσει την δομή της, καθώς η μονάδα του Bernd Kaiser θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ξενοδοχειακά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου και τις επενδύσεις σε κοινοπραξίες, καθώς και να οδηγεί την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου και τις επενδύσεις. Επιπλέον, η ομάδα του θα είναι υπεύθυνη για την παροχή συμβουλών στο Global Hotel Fund που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος. Η ισχυρή χρηματοδοτική και επενδυτική δομή επιτρέπει περαιτέρω ανάπτυξη στον ξενοδοχειακό τομέα, αλλά με λιγότερα απαιτούμενα κεφάλαια.

Η ανάπτυξη και οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες, καθώς και οι προσαρμογές χαρτοφυλακίου και οι βελτιώσεις της αποτελεσματικότητας, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για να γίνει ο ξενοδοχειακός τομέας ένας από τους βασικούς πυλώνες εσόδων του Ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Και στην Ελλάδα

hay ian tui
Ian Hay

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αλλαγή υπάρχει και στην TUI Ελλάδος, η οποία με τη νέα δομή έχει “μικρύνει” σε σχέση με παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, ο μέχρι τώρα επικεφαλής Ian Hay, μετακινείται σε άλλη θέση στον όμιλο και την θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μπέκος, στέλεχος του ομίλου στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, με ειδίκευση στην Κρουαζιέρα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Αλλαγές στην διοικητική δομή της TUI | Αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής σε TUI Hotels & Resorts και TUI Musement | Αλλαγή και στην Ελλάδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *