deriziotis

Χάσαμε Θόδωρε, χάσαμε Ανδρέα, χάσαμε παιδιά…

ΓΝΩΜΗ
του Κων/νου Δεριζιώτη
“Σημαντικό λάθος, τόσο τακτικό όσο και στρατηγικό, ήταν η συμφωνία των κοινωνικών φορέων με τον Πρωθυπουργό, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων.
Τακτικό γιατί δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση από τα μέλη τους, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο να τα επιβαρύνουν οικονομικά (σ.σ. για τους εργαζόμενους ούτε λόγος), και στρατηγικό διότι είναι σαν να ρωτάς τον δήμιό σου, με τι όπλο θες να σε δολοφονήσει.
Εάν υπήρχε η παραμικρή σύγκλιση, ή έστω ένδειξη σύγκλισης, στο πως πρέπει να πορευτεί η οικονομία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων, τότε, ναι θα έπρεπε να υπάρχει χείρα φιλίας από τους κοινωνικούς εταίρους.
Είναι όμως σαφές ότι το μόνο που υπάρχει για την κυβέρνηση, είναι η …ιερή αγελάδα του δημοσίου.
tsipras-foreis-5Και παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό, οι ηγεσίες των κοινωνικών εταίρων εκτέθηκαν πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» από την κυβέρνηση, με την απόφαση που έλαβε να χορηγήσει επιλεκτικές αυξήσεις κυρίως σε νεοδιοριζόμενους μετακλητούς υπαλλήλους, ύψους 150 εκατ. ευρώ, όταν από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προσδοκά να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στον ΣΕΒ, έχουν υπάρξει πολύ μεγάλες αντιδράσεις για το ναι του Θεόδωρου Φέσσα στο αίτημα του Πρωθυπουργού.
Λάθος λοιπόν και άνευ αντικρύσματος κύριοι Πρόεδροι των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, η συναίνεσή σας στην ατελέσφορη και αναποτελεσματική κυβερνητική οικονομική πολιτική”.

Ναι.
Αυτό το κείμενο κάτι σας θυμίζει.

Το είχα γράψει στις 26 Ιανουαρίου.
Τις αιτιάσεις που περιλαμβάνει, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με όλη την επιχειρηματική συνδικαλιστική ηγεσία, τόσο κατ’ ιδιαν, όσο και λόγω της ιδιότητάς μου του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α..
Δεν θα γράψω τις απαντήσεις που έλαβα γιατί δεν περιποιούν τιμή για κανέναν μας…
Έχω εκφράσει δημόσια και ποικιλοτρόπως την θέση μου, ότι η χώρα πηγαίνει ολοταχώς στα βράχια, με σημαντικό προσωπικό κόστος.
Σε αντίθεση με κάποιους “μολυβοσμπρώχτες” που είναι και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, μπας και γίνουν αρεστοί και πάρουν καμιά “χορηγιούλα” στα θνησιγενή σχέδιά τους (sic).
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι “εμείς είμαστε με το γκουβέρνο”.
Είμαι και θέλω να πιστεύω είμαστε, με όποιον προσπαθεί να μεγαλώσει την πίττα για όλους.
Για όποιον προσπαθεί να αυξήσει την ευημερία για όλους.
Πολίτες και επιχειρήσεις.
Οι τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνουν δυστυχώς το χειρότερο σενάριο.
Η ιδιωτική οικονομία είναι εχθρός της κυβέρνησης και πρέπει να εξαφανιστεί.
Το τέλος διανυκτέρευσης, που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να περάσει ο μαρξιστής οικονομολόγος Τσακαλώτος, θα είναι μια ακόμη ταφόπλακα για μεγάλο μέρος του ελληνικού Τουρισμού.
Μέχρι σήμερα, και το λέω με θλίψη, όλοι σώπαιναν, αναμένοντας άραγε τον …οίκτο ή δεν ξέρω τι άλλο.
Από χθες και μετά την γνωστοποίηση του θέματος με το τέλος, στην οποία βοηθήσαμε και εμείς από εδώ, άρχισαν τα …ζόρια (σ.σ. μόνο εμείς γράψαμε…).

Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι η δήλωση του πρωθυπουργου πριν από λίγο στη Βουλή, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε: “Η ανάπτυξη της Οικονομίας δεν οφείλεται στον Τουρισμό, αλλά στην συγκράτηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Κάποιοι τουριστικοί παράγοντες μιλούν για “πόλεμο”.
Θα μου επιτρέψουν να τους πω ότι η κατάσταση στον ελληνικό Τουρισμό, θυμίζει την κατάσταση των πολιορκημένων στο Στάλιγκραντ, όπως την αποτύπωσε η εξαιρετική ταινία του Ζαν Ζακ Ανό, “Ο εχθρός προ των πυλών”.

Αύριο θα είναι αργά.

Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει τα δέοντα.

Τα δάκρυα θα περισσέψουν, αλλά δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι με τον Τουρισμό.
Γιατί από τον Τουρισμό κερδίζω το ψωμί μου…

ΥΓ: Η επικοινωνία με τους θεσμούς, είναι μια -σωστή- τακτική.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι.
Οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες μας.
Η Κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί.
Ο Τουρισμός είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, ότι κι αν λένε κάποιοι…

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *