dei

Δικαστική απόφαση για επανασύνδεση ηλεκτροδότησης σε ξενοδοχείο 1.200 κλινών στον Θεολόγο Ρόδου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε εν μέρει δεκτό το αίτημα ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης μονάδας της στον Θεολόγο, all inclusive, δυναμικότητας 1.200 κλινών.

Το δικαστήριο διατάσσει προσωρινά την ΔΕΗ να δώσει εντολή στη ΔΕΔΔΗΕ ως τεχνική υπηρεσία να επανασυνδέσει τη ρευματοδότηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ξενοδοχειακής μονάδας, που εδρεύει στον Θεολόγο, υπό τον όρο εξόφλησης της συνολικής αξίας ηλεκτρικού ρεύματος και ΦΠΑ των εκκαθαριστικών λογαριασμών Ιουλίου 2022 ύψους 160.908,77 ευρώ μέχρι τις 19-9-2022 και ώρα 13:00 και Αυγούστου 2022 ύψους 106.990,74 ευρώ μέχρι τις 30.9.2022 και ώρα 13:00.

Περαιτέρω, να παραλείπουν οι καθ’ ων τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της ως άνω παροχής, υπό τον όρο καταβολής ποσού 10.000 ευρώ κάθε μήνα, έναντι των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η εταιρεία συστάθηκε το 1974 και συνίσταται στην ξενοδοχειακή εκμετάλλευση δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Ρόδου.

Λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες στους πελάτες τους κατά την τουριστική περίοδο στο νησί, ήτοι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Η επιχείρηση ήταν καθ’ όλα ακμάζουσα, υγιής και αξιόχρεη και κάλυπτε το σύνολο των υποχρεώσεών της.
Συνεργάζονταν άριστα με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και προμηθευτές της τοπικής κοινωνίας, ενώ άριστη ήταν η φήμη της στα διεθνή τουριστικά πρακτορεία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την καθ’ όλα εύρωστη και επί πολλά έτη ακμάζουσα επιχείρηση.
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η ελλιπέστατη χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αδυναμία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών είχαν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει, όπως διατείνεται, δυσπραγία κατά τα έτη 2010-2016 αλλά το μέγεθος αυτής ήταν ελεγχόμενο και δεν οδηγούσε σε μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης των οφειλών της.

Το έτος 2014 συνέβη μεγάλη καθυστέρηση και εν τέλει ματαίωση πληρωμής από συνεργάτη της και απώλεσε εξ’ αυτού του λόγου περίπου τα 4.000.000 €! Μετά από αυτό το τεράστιο οικονομικό πλήγμα, αδυνατούσε να εξυπηρετήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις της.

Προμηθευτές, δημόσιο και εργαζόμενοι εξοφλούνται σταδιακά και ουδείς προβαίνει άμεσα σε μέτρα εκτέλεσης γιατί γνωρίζει ότι η εταιρεία δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και πρόκειται να εξοφληθεί στο μέλλον έστω σταδιακά και αποφεύγονται τα μέτρα εκτέλεσης που θα εμποδίσουν την ομαλή σταδιακή εξόφληση όλων.
Όπως και με τους λοιπούς δανειστές της, έτσι και με τη ΔΕΗ αδυνατούσε στα προηγούμενα έτη να είναι συνεπής και σωρεύτηκαν οφειλές δεδομένου ότι αυξήθηκαν και οι λογαριασμοί και το κόστος του ρεύματος με επιπλέον έμμεσους φόρους.

Τα άνω προβλήματα ήταν άλλωστε αυτά που οδήγησαν την εταιρία στην υποβολή, στο αρμόδιο Δικαστήριο, αιτήσεως για υπαγωγή στην εξυγίανση και έλαβε την από 15-10-2019 προσωρινή διαταγή και ακολούθως εξεδόθη απόφαση, η οποία την απέρριψε για τυπικό λόγο και δη λόγω παρόδου του εκ του νόμου προβλεπόμενου 4μήνου.

Η εταιρεία έχει ασκήσει κι άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις οφειλές της προς την ΔΕΗ και τονίζει ότι τον Φεβρουάριο του 2022 είχε εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή για την μη διακοπή της ηλεκτροδότησής της, η οποία τελεί σε ισχύ μέχρι την 13η Δεκεμβρίου 2022 ενώ τηρούνται οι όροι της.

Διατείνεται ότι η σύμβασή της ουδέποτε καταγγέλθηκε και εντελώς ξαφνικά και απρόοπτα συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε την ηλεκτροδότηση παροχής ξενοδοχειακού συγκροτήματός της, στον Θεολόγο, μεσούσης της σεζόν με το ξενοδοχείο 4 αστέρων, πλήρες κρατήσεων, 1200 κλινών, στο οποίο λειτουργούν εστιατόρια, μπαρ, πισίνες και λειτουργεί all inclusive, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και να καταστραφεί κυριολεκτικά οικονομικά, να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, να απολέσει εγγυημένα συμβόλαια και να οδηγηθεί σε βέβαιο λουκέτο μετά από 50 χρόνια λειτουργίας του. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Tagged

1 σχόλιο στο “Δικαστική απόφαση για επανασύνδεση ηλεκτροδότησης σε ξενοδοχείο 1.200 κλινών στον Θεολόγο Ρόδου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *