Ελληνορωσική διάσκεψη για θρησκευτικό Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

H δυναμική ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής στην Ελλάδα.
H δυναμική ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής.
Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδος και Ρωσίας, με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε η υπουργός, έχουν ήδη ξεκινήσει στοχευμένα οι προσπάθειες και διαπιστώνεται απο πολλές αγορές ισχυρό ενδιαφέρον για θρησκευτικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις και προγράμματα σε προορισμούς στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο – όπως επισήμανε η υπουργός – βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Εκκλησία, με όλες τις Περιφέρειες, τους τοπικούς και αναπτυξιακούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για να προβληθούν και προωθηθούν προγράμματα εξειδικευμένα, που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε Θρησκευτικούς χώρους της Ελλάδας σε δημοφιλείς αλλά και νέους προορισμούς.

Η κυρία Κουντουρά ανέφερε ότι στα σχέδια είναι να αναπτυχθούν και συνδυαστούν διάφορες μορφές τουρισμού με μεγάλη δυναμική, που θα καλύψουν πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις του ταξιδιωτικού κοινού και ενδεικτικά παρέθεσε την πρόταση για ανάπτυξη της Θρησκευτικής Κρουαζιέρας.

Χαιρετισμούς, απηύθυναν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εισακούσθηκαν οι εισηγήσεις της κυρίας Κουντουρά και θα επιδιωχθεί να εγκριθεί μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ εκ μέρους της Ρωσικής πλευράς μίλησαν η κυρία Olga Yarilova  της Διεύθυνσης Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας κυρία Lomindre Maya, ο γενικός διευθυντής του προκυνηματικού κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας κ. Sergiy κ.α.

Τοποθετήσεις και παρουσιάσεις έγιναν από το γενικό γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής πολιτικής & Ανάπτυξης κο Γ. Τζιάλλα, από Περιφερειάρχες  και Αντιπεριφερειάρχες  της χώρας, εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού κ.α..

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *