©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Σύβοτα

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Δύο νέες αποφάσεις για υπαγωγή ισάριθμων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ενίσχυση με επιχορηγήσεις, εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα νέα ξενοδοχεία θα γίνουν σε Αθήνα και Σύβοτα.

Οι εγκρίσεις με τις επιχορηγήσεις και οι αντίστοιχες αποφάσεις είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι των … προηγούμενων ετών ή αρκετών μηνών και δημοσιεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Πιο αναλυτικά, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ORANGE PARTNERS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ORANGE PARTNERS A.Τ.Κ.Π.Υ.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (B ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην «ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 3*, δυναμικότητας 24 δωματίων/70 κλινών» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), σε διατηρητέο κτίριο, στην οδό Μητροπόλεως 27 του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.447.165,92 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 513.904,84 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 13,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στα Σύβοτα

Ακόμη υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «GEMSY ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ MON. IKE» (Υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ ́ κύκλος), όπως ισχύει,που αναφέρεται στην «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 4* ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 30 ΚΛΙΝΩΝ, ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΤΙΤΣΑΣ, ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια
καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.799.790,01 € και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.776.923,88 € .

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 977.308,13 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 2,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *