© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Όλο και νεότεροι οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας γίνονται όλο και νεότεροι, καθώς οι διακοπές με πλοία γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε μια νεότερη δημογραφική ομάδα.

Η ταχύτερη αύξηση αφορά τους νέους κάτω των 20 ετών, με το 8% όλων των επιβατών κρουαζιέρας που θα ταξιδέψουν το 2022 να είναι πλέον έφηβοι ή άτομα νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με μελέτη του cruise.co.uk.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και συγκρίνεται με το προ-πανδημικό 6%του 2019, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες και ομάδες πολλών γενεών επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους.

Όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών έχουν επίσης σημειώσει αύξηση του ποσοστού των επιβατών κρουαζιέρας. Η πιο αξιοσημείωτη μεταβολή είναι ο συνολικός αριθμός των επιβατών που είναι κάτω των 60 ετών.

Περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) ήταν κάτω των 60 ετών πριν από τρία χρόνια, ποσοστό που έχει αυξηθεί στο 44%.

Οι αριθμοί, που προέρχονται από τα πλήρη στοιχεία κρατήσεων του cruise.co.uk για το 2022, χαρακτηρίστηκαν ως “εντυπωσιακοί”, καθώς οι κρουαζιέρες λειτουργούν όλο τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν μόνο κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών τους, ενώ οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του cruise.co.uk, Tony Andrews, δήλωσε: “Η εκπληκτική ποικιλία επιλογών που υπάρχουν σε διακοπές στη θάλασσα έχει ως αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο ποσοστό οικογενειών και νεότερων παραθεριστών να επιλέγουν την κρουαζιέρα. Από παιδικές λέσχες μέχρι δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, τα πλοία παρέχουν τα πάντα για κάθε ηλικία”.

“Η κρουαζιέρα παραμένει ένα υπέροχο διάλειμμα για τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί πρόκειται για τους βασικούς μας επιβάτες. Ταυτόχρονα, είναι υπέροχο να βλέπουμε τη νεότερη γενιά να επιβιβάζεται σε αυξανόμενους αριθμούς. Μάλιστα, συχνά βλέπουμε παππούδες και γιαγιάδες να προσφέρουν στα εγγόνια τους κρουαζιέρα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο καλά εξυπηρετεί όλη την οικογένεια”, πρόσθεσε ο κ. Andrews.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *