©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Στα 18 δισ. η αγορά διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας έως το 2031

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Σε νέα ύψη αναμένεται να διαμορφωθεί η βιομηχανία διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας έως το 2031, σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας τα 17,7 δισ. δολάρια από 8,8 δισ. δολάρια το 2021, σημειώνοντας Σύνθετο Ετήσιο Ρυθμό Ανάπτυξης (CAGR) 7,5% την περίοδο 2022 – 2031, όπως αποκαλύπτει νέα έκθεση που δημοσίευσε η Allied Market Research. 

Η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο, ο εκσυγχρονισμός της υποδομής διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και η μεγαλύτερη ανάγκη για βελτιωμένη εναέρια ασφάλεια καθοδηγούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τις απειλές στον κυβερνοχώρο και το υψηλό κόστος της υποδομής διαχείρισης της κυκλοφορίας περιορίζουν την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η μεγαλύτερη ζήτηση για λύσεις εναέριας κυκλοφορίας από τις αναδυόμενες χώρες παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια.

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού είχε αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας, λόγω της εφαρμογής του παγκόσμιου lockdown. Με τη χαλάρωση των περιορισμών και τη μείωση των κρουσμάτων έχει αυξηθεί η εστίαση στις σύγχρονες ψηφιακές λύσεις ATM για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στις αερομεταφορές.

Με βάση την εφαρμογή, το τμήμα επικοινωνιών κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς το 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα δύο πέμπτα της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την ηγετική του θέση καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης. Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στη βελτίωση των συστημάτων επικοινωνίας των αεροδρομίων στην περιοχή τους για να ενισχύσουν τις λειτουργίες των αεροδρομίων, γεγονός που τροφοδοτεί την ανάπτυξη του τμήματος. Ωστόσο, ο τομέας αυτοματισμού και προσομοίωσης προβλέπεται να εμφανίσει το υψηλότερο CAGR 9,5% την περίοδο 2022 – 2031. Αυτό οφείλεται στο ότι αρκετές εταιρίες παρέχουν πολυάριθμους τύπους συστημάτων προσομοίωσης και εκπαίδευσης ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ATC) για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τα έσοδα το 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και είναι πιθανό να κυριαρχήσει στην αγορά κατά την περίοδο πρόβλεψης. Επιπλέον, η ίδια περιοχή αναμένεται να σημειώσει το ταχύτερο CAGR, ανερχόμενο στο 8,5% την εξεταζόμενη περίοδο, λόγω μιας σειράς παραγόντων ,όπως η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η κατασκευή νέων αεροδρομίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *