Photo by Kindel Media on Pexels

Έρευνα: Τα ταξίδια “οικοδομούν” νέες σχέσεις | Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για τη δημιουργία νέων προσωπικών σχέσεων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη δυναμική και τον θετικό αντίκτυπο των ταξιδιών στο “χτίσιμο” νέων, διαπροσωπικών σχέσεων αναδεικνύει νέα μελέτη του ταξιδιωτικού πράκτορα Exodus Travels.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Αμερικανών, επισημαίνει ότι “οι πιο αγαπημένες στιγμές στη ζωή δεν συνδέονται με μεμονωμένα μέρη, γεγονότα ή δραστηριότητες, αλλά, αντίθετα, έχουν να κάνουν με ανθρώπους -αυτούς που έχουμε ήδη ενσωματώσει στη ζωή μας και άλλους που μας φέρνουν στο δρόμο μας τυχαίες και συμπτωματικές συναντήσεις. Παρομοίως, όταν πρόκειται για μετακινήσεις στον πλανήτη, πολύ συχνά είναι οι αναμνήσεις εκείνων που συναντάμε σε αυτά τα ταξίδια, που μένουν στις σκέψεις μας στο πέρασμα του χρόνου”.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 77% των ερωτηθέντων Αμερικανών έχουν συνάψει φιλίες ζωής κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού τους, ενώ το 23% γνώρισε τον/την σύζυγό του σε ένα ταξίδι, το ένα τρίτο (33%) ανέφερε ένα “ρομάντζο διακοπών” και το ένα τέταρτο (25%) γνώρισε τον σημερινό καλύτερο φίλο του σε ένα ταξίδι. Κάποιοι δεν χρειάστηκε καν να φτάσουν στον προορισμό τους για να βρουν το νέο ειδύλλιο, καθώς τρεις στους 10 ερωτηθέντες έχουν βγει ραντεβού με κάποιον που γνώρισαν στο αεροπλάνο.

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ταξίδια μπορούν να ενισχύσουν τους υπάρχοντες δεσμούς (71%) και ότι ο σωστός ταξιδιωτικός σύντροφος μπορεί να αναδείξει ή να χαλάσει ένα ταξίδι (69%), το 49% αναφέρει, επίσης, ότι έχει κάνει ένα “ταξίδι που άλλαξε τη ζωή του” μόνος του στο παρελθόν. Το 20% όσων έχουν πραγματοποιήσει “σόλο” ταξίδι σημειώνουν ότι είναι ευκολότερο να γνωρίσουν ανθρώπους όταν ταξιδεύουν μόνοι τους και το 71% μοιράζονται ότι έχουν γνωρίσει κάποιον σε ένα ταξίδι που τους έδωσε μια νέα προοπτική ή τους άλλαξε έκτοτε τη ζωή.

“Τι κάνει ένα ταξίδι αξέχαστο;” ρωτά η Robin Brooks, διευθύντρια μάρκετινγκ της Exodus Travels. “Η απροσδόκητη εκτίμηση από τους ντόπιους, όταν έχεις ταξιδέψει τόσο μακριά επειδή επιθυμείς να τους γνωρίσεις, όπως και τον πολιτισμό τους. Και οι ιστορίες της οικογένειας, τα όνειρα που ξεθάβουν άγνωστοι που γίνονται νέοι φίλοι σε ένα κοινό γεύμα, συχνά είναι αυτές οι στιγμές που δημιουργούν μόνιμες αναμνήσεις, είτε χτίζουμε μια “μόνο για τώρα” ή μια νέα σχέση για πάντα, είτε σπέρνουμε τους σπόρους της διαπολιτισμικής κατανόησης, που θα επηρεάσει την προσωπική μας κοσμοθεωρία για τα επόμενα χρόνια”.

Όταν ρωτήθηκαν τι περιμένουν με ανυπομονησία όταν αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά, το 44% απάντησαν ότι θα βιώσουν νέες εμπειρίες και θα δουν φίλους ξανά, μέλη της οικογένεια ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα, ενώ το 442% απάντησαν ότι θα δουν νέους προορισμούς.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για τη δημιουργία νέων προσωπικών σχέσεων

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πιο δημοφιλείς τρόποι για τη γνωριμία νέων ανθρώπων και τη δημιουργία νέων προσωπικών σχέσεων, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, είναι:

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες (31%).
Η συμμετοχή σε ομαδικές εκδρομές και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ξενοδοχείου (απογευματινό τσάι, παραστάσεις, κ.ο.κ.) (28% έκαστη).
Η ενασχόληση με αθλήματα (πεζοπορία, τένις, ποδηλασία, καγιάκ, γκολφ κ.λπ.) (27%).
Η επίσκεψη των μπαρ ή των εστιατορίων του ξενοδοχείου (26%).
Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η διαμονή σε ξενοδοχείο, η παραμονή στην παραλία και η επίσκεψη μουσείων ή ιστορικών αξιοθέατων (25% έκαστη).
Η συμμετοχή σε ομαδική εκδρομή, η συμμετοχή σε κρουαζιέρα, η συμμετοχή σε βραδιά με ζωντανή μουσική και η συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής ή γευσιγνωσία κρασιού (24% έκαστη).
Η εκμάθηση της τοπικής γλώσσας (23%).
Η χρήση κάποιας εφαρμογής για τη γνωριμία με άλλους ταξιδιώτες (21%).

Tagged

1 σχόλιο στο “Έρευνα: Τα ταξίδια “οικοδομούν” νέες σχέσεις | Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για τη δημιουργία νέων προσωπικών σχέσεων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *