ΈΡΕΥΝΑ: Το 45% των Γερμανών έκαναν διακοπές στο εξωτερικό το 2021

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αψηφώντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι Γερμανοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διακοπές σε υψηλό ποσοστό 45% το 2021, όπως προκύπτει σε έρευνα της διαδικτυακής πύλη ταξιδιών Holidaypirates.

Περίπου το 82% των Γερμανών δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να στερηθούν τις διακοπές τους πέρυσι, όπως συνέβη το 2020, την πρώτη χρονιά της πανδημικής κρίσης. Το 45% από αυτούς πέρασαν την καλύτερη περίοδο του χρόνου στο εξωτερικό, το 17% στη χώρα τους, ενώ το 38% επέλεξε και τα δύο.

Οι μισοί από τους Γερμανούς ερωτηθέντες που επέλεξαν για τις διακοπές τους το 2021 στη χώρα τους απέφυγαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την έρευνα. Οι κανόνες εισόδου, τα τεστ για τον κορωνοϊό και άλλα παρόμοια προκάλεσαν άγχος και αβεβαιότητα σε πολλούς παραθεριστές. Για παράδειγμα, το 30% των ερωτηθέντων αποθαρρύνθηκε από την περίπλοκη οργάνωση.

Αεροπλάνα και ξενοδοχεία πρώτα σε επιλογή

Όσον αφορά την επιλογή μεταφορικού μέσου, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) επέλεξαν το αεροπλάνο, παρά την πανδημία. Σε ποσοστό 42% επέλεξαν το αυτοκίνητο για να φτάσουν στον προορισμό τους όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και χωρίς επαφές.

Άλλα μέσα μεταφοράς, όπως το τρένο, δεν ήταν στις επιλογές των περισσοτέρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων θα επέλεγαν τρένο αντί για αεροπλάνο, μόνο εάν υπήρχαν περισσότερες, διεθνείς, απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Το ξενοδοχείο εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κατάλυμα, με το 30% όσων ταξίδεψαν πέρυσι να προτιμούν ένα διαμέρισμα διακοπών ιδανικό για να περάσουν τις διακοπές τους με όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές με άλλα άτομα. Ωστόσο, η πλειοψηφία (59%) επέλεξε το ξενοδοχείο για διαμονή. Διακοπές σε κάμπινγκ έκανε το 7%, εκ των οποίων το 70% ήταν επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

Κράτηση τελευταίας στιγμής

Δεν υπήρχε σχεδόν καμία βεβαιότητα μακροπρόθεσμου προγραμματισμού το 2021. Για αυτόν τον λόγο, λίγο περισσότεροι από τους μισούς (51%) των ερωτηθέντων έκλεισαν το ταξίδι τους μόνο έναν ή δύο μήνες νωρίτερα. Ενώ, πάνω από το ένα τέταρτο (27%) αποφάσισαν να κάνουν κράτηση των διακοπών τους σε ακόμη μικρότερο διάστημα, για να μην ρισκάρουν και να περιμένουν πιθανές αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

ΗΠΑ και Ταϊλάνδη ψηλά στις προτιμήσεις

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια που σημαδεύτηκαν από την πανδημία, κατά την οποία πολλοί Γερμανοί επέλεξαν  διακοπές στο εσωτερικό της χώρας, πλέον σχεδιάζουν ξανά ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων, με πάνω από τους μισούς (58%) των ερωτηθέντων να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο το 2022. Το 28%, από την άλλη, επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη και το 4% προτιμά να εξερευνήσει τη χώρα του.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται πρώτες στην έρευνα ως επιθυμητός προορισμός για φέτος για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, με την Ταϊλάνδη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μπροστά από την Ιταλία.

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Το 64% των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για το επόμενο ταξίδι τους, εάν η δωρεάν ακύρωση περιλαμβάνεται στην τιμή της διαμονής ή της πτήσης. Εδώ γίνεται σαφές ότι η επιθυμία για ασφάλεια και ευελιξία στα ταξίδια έχει γίνει προτεραιότητα για μεγάλο μέρος των παραθεριστών ,λόγω της πανδημίας.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 37% επέλεξε να μην ταξιδέψει πέρυσι λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών της κυβέρνησης. Από την άλλη, σχεδόν τα δύο τρίτα των Ιταλών (65%) ταξίδεψαν εντός της χώρας τους, ενώ στη Γαλλία το 38% επέλεξε τις εγχώριες διακοπές.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται πρώτες στην έρευνα ως επιθυμητός προορισμός για τους ταξιδιώτες και των τριών χωρών, με την πλειοψηφία των Γάλλων, των Ιταλών και των Βρετανών να επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα των ευκαιριών. Σε ποσοστό μεταξύ 50% και σχεδόν 70% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων το 2022. Εκτός από τις ΗΠΑ, οι Μαλδίβες, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *