Photo by Anna Shvets on Pexels

IATA: Ναι στη χρήση μάσκας λένε οι αεροπορικοί ταξιδιώτες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σίγουροι για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι αεροπορικοί ταξιδιώτες, οι οποίοι υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα επιβατών, που διεξήγαγε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) τον Ιούνιο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των επιβατών εμφανίζονται απογοητευμένοι με τον παράγοντα “ταλαιπωρία” γύρω από τα πρωτόκολλα Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της σύγχυσης και της αβεβαιότητας σχετικά με τους κανόνες ταξιδιού, την υποχρέωση διεξαγωγής τεστ Covid και το υπερβολικό κόστος τους.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4.700 ταξιδιωτών, σε 11 αγορές, σε όλο τον κόσμο αποκαλύπτει:

-Το 85% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι τα αεροσκάφη καθαρίζονται και απολυμαίνονται πλήρως.
-Το 65% συμφωνούν ότι ο αέρας σε ένα αεροσκάφος είναι τόσο καθαρός όσο σε χειρουργείο.
-Μεταξύ εκείνων που έχουν ταξιδέψει από τον Ιούνιο του 2020, το 86% δήλωσαν πως αισθάνθηκαν ασφαλείς στο αεροπλάνο, λόγω των μέτρων για τον Covid-19.

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό:

-Το 89% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύουν ότι, τα προστατευτικά μέτρα εφαρμόζονται σωστά.
-Το 90% πιστεύουν ότι το προσωπικό των αεροπορικών εταιριών κάνει καλή δουλειά στην επιβολή των μέτρων.
-Οι επιβάτες υποστηρίζουν σθεναρά τη χρήση μάσκας επί του σκάφους (83%) και την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων γύρω από τη χρήση μάσκας (86%), αλλά η πλειοψηφία πιστεύει, επίσης, ότι το μέτρο της χρήσης μάσκας πρέπει να αρθεί το συντομότερο δυνατό.

“Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν ληφθεί για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης Covid-19, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών. Και υποστηρίζουν τη συνέχιση αυτών των μέτρων για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, όμως δεν θέλουν τα μέτρα να γίνουν μόνιμα. Εν τω μεταξύ, όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες και την ασφάλεια των επιβατών. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι,τα αδικαιολόγητα περιστατικά επιβατών έχουν διπλασιαστεί, σε σύγκριση με το 2019 και η αύξηση των περιστατικών σωματικής βίας είναι μια ιδιαίτερη αιτία μεγάλης ανησυχίας”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Οι ψηφιακές λύσεις στο προσκήνιο

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της IATA, οι συμμετέχοντες παραδέχονται ότι “αγωνίζονται” με τους κανόνες και τις απαιτήσεις που σχετίζονται με τον Covid και ότι αυτό επηρεάζει την προθυμία τους να ταξιδέψουν. Στο πλαίσιο αυτό, προκύπτουν τα ακόλουθα:

-Το 70% των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι οι κανόνες και τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν μια πρόκληση για κατανόηση.
-Το 67% είδε την τακτοποίηση των τεστ Covid ως ταλαιπωρία.
-Το 89% συμφωνεί πως οι κυβερνήσεις πρέπει να τυποποιήσουν τους εμβολιασμούς/τα τεστ Covid.

“Αυτές οι απαντήσεις θα πρέπει να αφυπνίσουν τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση των ταξιδιών. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια μέσα σε λίγους μήνες από τον περιορισμό της πανδημία (άνοιξαν και τα σύνορα). Ενώ μέσα στο εξάμηνο, σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων αναμένουν να επιστρέψουν στα ταξίδια. Για να αποφευχθούν εικόνες ασφυκτικών αεροδρομίων και οι ατελείωτες ουρές κατά τον έλεγχο, οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνήσουν να αντικαταστήσουν τις διαδικασίες με ψηφιακές λύσεις, όπως το IATA Travel Pass για έγγραφα εμβολίων και τεστ Covid”, δήλωσε ο Walsh.

Σχεδόν εννέα στους δέκα ερωτηθέντες αρέσκονται στην ιδέα να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για κινητά, για να αποθηκεύσουν τα πιστοποιητικά υγείας τους και σε ποσοστό 87% υποστηρίζουν ένα ασφαλές ψηφιακό σύστημα για τη διαχείριση των πιστοποιητικών υγείας. Ωστόσο, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή μόνο εάν έχουν πλήρη έλεγχο των δεδομένων που σχετίζονται με τα εμβόλια και τα τεστ.

“Το IATA Travel Pass επιτρέπει στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται τις πληροφορίες υγείας τους με κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρίες, διατηρώντας πάντα τον έλεγχο των πληροφοριών στη δική τους κινητή συσκευή. Τώρα είναι η ώρα για τις κυβερνήσεις να διευκολύνουν τις ψηφιακές λύσεις, όπως το IATA Travel Pass για να αποφύγουν το χάος στα αεροδρόμια, καθώς τα ταξίδια αρχίζουν να επιστρέφουν”, συμπλήρωσε ο Walsh.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *