Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας / ksd photo

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΕΤΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να πραγματοποιήσει την ομιλία στο επίσημο δείπνο του 16ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με θέμα: “Greek Tourism: The perfect balancing act │ Exploring the dynamic role of tourism in contributing to environmental, economic and social sustainability”, απεύθυνε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα, 16 και την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα εστιάσει τη θεματολογία του στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, με έμφαση στα ζητήματα της χωροταξίας, της αύξησης του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό.

Το πρώτο πάνελ του συνεδρίου με τίτλο «Όραμα & Πραγματικότητα» θα διερευνήσει την απόσταση και τις αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ του σχεδιασμού, των μελετών και των εφαρμοσμένων λύσεων ως προς τη χωροταξία, τις επενδύσεις και τη βιωσιμότητα του τομέα. Στόχος της συζήτησης είναι να ερευνηθεί αν ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι επενδύσεις και η βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα είναι αλληλένδετες έννοιες. Να καταγραφούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να εξεταστούν ζητήματα όπως η χρήση του περιβάλλοντος, η φέρουσα ικανότητα των προορισμών, καθώς και οι λύσεις που υλοποιούν άλλες χώρες, για διαφορετικά προϊόντα και προορισμούς προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμμετέχοντες του πάνελ είναι οι κκ. Θύμιος Παπαγιάννης, Αρχιτέκτων – Χωροτάκτης, Διευθυντής Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση & τον Άνθρωπο (MedINA), Ιδρυτής – Επίτιμος Πρόεδρος WWF Ελλάς, Ιδρυτής – Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, Héctor Fernández Manchado, Managing Director, Tourismo Lanzarote, Frank Püttmann, Head of Public Policy, Group Corporate & External Affairs, ΤUI Group και Aurora Dawn Reinke, Founder & CEO, Astrapto.

Για την ατζέντα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Για τους ομιλητές του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *