Προς αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων το 2024-25

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για εσωτερικά ταξίδια στο Ην. Βασίλειο, αλλά και για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων πρόκειται να ακριβύνουν το επόμενο έτος, αφού όπως προέκυψε κατά τον εαρινό προϋπολογισμό, ο φόρος αεροπορικών επιβατών (APD) θα αυξηθεί σύμφωνα με τον πληθωρισμό τιμών λιανικής πώλησης (RPI).

Η έκθεση για τον προϋπολογισμό επιβεβαίωσε ότι οι χρεώσεις APD θα αυξηθούν το 2024-25, ενώ οι χρεώσεις για τις διεθνείς μεταφορές μικρών αποστάσεων θα παραμείνουν “παγωμένες”.

Ο συντελεστής για τις εσωτερικές πτήσεις, εν τω μεταξύ, θα αυξηθεί κατά 50 πένες στις 7 λίρες, ενώ οι οικονομικοί συντελεστές για πτήσεις μεγάλων και πολύ μεγάλων αποστάσεων θα αυξηθούν κατά 1 λίρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA, Mark Tanzer, δήλωσε ότι είναι “απογοητευτικό” να βλέπει την κυβέρνηση να προχωρά σε πληθωριστικές αυξήσεις του APD. “Αυτά δεν είναι μόνο κακά νέα για τους ταξιδιώτες, καθώς θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος αυτής της αύξησης μέσω του αεροπορικού εισιτηρίου τους, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου”, προειδοποίησε.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη έναν από τους υψηλότερους APD στον κόσμο και η περαιτέρω αύξησή του έρχεται σε αντίθεση με το μήνυμα ότι θέλουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας”, πρόσθεσε.

Στον προϋπολογισμό της Τετάρτης (15 Μαρτίου), ο καγκελάριος Jeremy Hunt επιβεβαίωσε νέα βοήθεια για το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών, την παιδική μέριμνα και τις επενδύσεις των μικρών επιχειρήσεων, αλλά δεν ανακοίνωσε καμία ελάφρυνση των επιχειρηματικών συντελεστών ή βοήθεια για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται με τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η κυβέρνηση απέτυχε επίσης να στηρίξει τις προσπάθειες για την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού, προκαλώντας την αντίδραση των αεροπορικών και τουριστικών φορέων.

Ο κ. Hunt δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δει τον πληθωρισμό να πέφτει, αλλά θα αποφύγει την τεχνική ύφεση φέτος, αλλά παραδέχθηκε ότι η οικονομία θα εξακολουθήσει να συρρικνώνεται. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός προβλέπεται να μειωθεί από το υψηλό 10,7% πέρυσι στο 2,9% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με το ανεξάρτητο Γραφείο Ευθύνης για τον Προϋπολογισμό, προβλέπεται συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,02% φέτος, αλλά ανάπτυξη 1,8% το 2024. Επίσης, η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί κατά λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στο 4,7%.

Tagged

1 σχόλιο στο “Προς αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων το 2024-25

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *