moscow
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΡΩΣΙΑ: Διψήφια αύξηση για τις κρατήσεις στην Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι προκρατήσεις των Ρώσων για την Ελλάδα σημειώνουν διψήφια αύξηση, από 10 έως 50%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι Ρώσοι τουρίστες προσπαθούν να αγοράσουν νωρίς, πακέτα διακοπών για την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται από την  Ένωση Ρώσων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ATOR.

Η ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η έγκαιρη κράτηση για τη χώρα μας ξεπερνά το χρονοδιάγραμμα του περασμένου έτους. Η αύξηση των πωλήσεων μάλιστα έχει σημειώσει αύξηση από 10% έως 50%.

Έτσι, τον Ιανουάριο, η αύξηση των κρατήσεων για εκδρομές στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019 στη Mouzenidis Travel, ανήλθε σε 60% σε ετήσια βάση, από τον ταξιδιωτικό πράκτορα Intourist 20 έως30%, από τον Biblio-Globus 10-15%. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας ANEX Tour ξεκινάει εκδρομές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο με 1,5 φορά πιο πάνω από τον αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η διαμόρφωση των κρατήσεων

«Αν οι πωλήσεις για προωθητικές ενέργειες πρόωρης κράτησης στην Ελλάδα ξεκινούν πάντα αποκλειστικά σε πολυτελή  ξενοδοχεία 5 *, τώρα βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο να βλέπουμε μια σοβαρή αύξηση της ζήτησης για ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας», λέει ο Yevgeny Kiselev, διευθυντής πωλήσεων στη Mouzenidis Travel.

opusΗ τάση αυτή επιβεβαιώνεται από την ANEX Tour, όπου σημειώνεται αύξηση στις πωλήσεις ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου 4 * + και 5 *. Η εταιρεία εξηγεί αυτό, μεταξύ άλλων, με καλές τιμές για τη δημοφιλή και καθιερωμένη ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel. Επιπλέον, στην ANEX Tour δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο αυξημένο ενδιαφέρον για τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα από το λιανικό εμπόριο της Μόσχας.

Τα ελληνικά νησιά της Κρήτης και της Ρόδου έχουν την υψηλότερη ζήτηση, αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με την ANEX Tour, η δημοφιλέστερη διάρκεια των περιηγήσεων στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο του 2019 είναι 7-10 νύχτες, οι «ηγέτες» της ζήτησης είναι τόσο διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων όσο και 3 * -4 * ξενοδοχεία All Inclusive.

Οι έγκαιρες κρατήσεις

Η έγκαιρη κράτηση της Ελλάδας σε κάποιους τουριστικούς πράκτορες θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ σε άλλους μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σημειώνεται, ότι οι πρόωρες κρατήσεις αποφέρουν ένα όφελος της τάξης του 10-12% στους Ρώσους.

Ακόμη, οι tour operators επισημαίνουν, ότι στο 2019 έχει η τιμή των ξενοχείων για διανυκτέρευση αυξήθηκε από το 3% έως 8%.

«Αυτή η  αύξηση των τιμών δικαιολογείται οικονομικά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περάσει από μερική ή πλήρη ανακαίνιση. Τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στα θέρετρα, για τα οποία η ζήτηση έχει ιστορικά υπερβεί την προσφορά αρκετές φορές, έχουν αυξηθεί σε τιμή. Αυτό ισχύει για όλα τα μαζικά θέρετρα της χώρας: τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, την περιοχή της Ολυμπιακής Ριβιέρας, την Πελοπόννησο, την περιοχή της Αττικής, τα νησιά της Κρήτης, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο», εξηγεί ο Γεβένι Κισέλεφ από τη Mouzenidis Travel.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεχωρίζουν ταυτόχρονα η Κέρκυρα και η Θάσος.

Στη Mouzenidis Travel, το καλοκαίρι του 2019, ο όγκος των μεταφορών στα ελληνικά θέρετρα θα αυξηθεί κατά 20% περίπου σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Από τη Μόσχα ο ταξιδιωτικός πράκτορας προσφέρει πτήσεις όλο το χρόνο στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι η Mouzenidis Travel θα πετάξει στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Καβάλα, την Αθήνα, την Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Ακόμη, θα υπάρξουν αναχωρήσεις από την Αγία Πετρούπολη, το Εκατερινγκμπουργκ, το Βόλγκογκραντ, το Voronezh, το Minvod, το Ρόστοφ, τη Σαμάρα, το Κρασνοντάρ, το Νίζνι Νόβγκοροντ και το Καζάν έχουν προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη

Οι πτήσεις στο Ηράκλειο (Κρήτης) προγραμματίζονται από την Αγία Πετρούπολη και το Εκατερίνεμπουργκ. Η βόρεια πρωτεύουσα θα λάβει επίσης μεταφορές στην Κέρκυρα και θα ανοίξουν πτήσεις από το Κρασνοντάρ στην Αθήνα.

Το Coral Travel σχεδιάζει το 2019 πτήσεις charter του στα νησιά Κρήτη, Ρόδο, Κως και Κέρκυρα. Αναχωρήσεις από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Εκατερίνιμπουργκ, την Ουφά, τη Σαμάρα, το Ρόστοφ, το Καζάν και το Νοβοσιμπίρσκ είναι ήδη διαθέσιμες. Η πρώτη πτήση από τη Μόσχα (για Κρήτη) είναι προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου. Γενικά, τα προγράμματα πτήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα προγραμματίζονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Σημαντικές αεροπορικές εταιρείες: Royal Flight και Ural Airlines.

ANEX Tour

anexΣτην καλοκαιρινή συλλογή του τουριστικού πρακτορείου ANEX Tour –  θα υπάρξουν εκδρομές βασισμένες στην εταιρεία μεταφορών Nord Wind. Ο αριθμός των περιφερειών αναχώρησης σε σύγκριση με την εποχή του 2018 έχει αυξηθεί 2,5 φορές.

Το πρόγραμμα από τη Μόσχα ξεκινάει από τις 27 Απριλίου και θα διεξαχθεί 3 φορές την εβδομάδα στην Κρήτη και 2 φορές την εβδομάδα στη Ρόδο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις της Nord Wind από 10 περιοχές προγραμματίζονται για την Κρήτη: Καλίνινγκραντ, Εκατερίνμπουργκ, Αγία Πετρούπολη, Περμ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καζάν, Ουφά, Κρασνοντάρ, Ροστόφ-ον-Ντον, Σαμάρα.

TUI Ρωσία

Η TUI Russia σχεδιάζει να αυξήσει το πρόγραμμα πτήσεων στην Ελλάδα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα πετάξει από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πελοπόννησο. Θα αρχίσουν οι πτήσεις από τα τέλη Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Οι κυριότερες αεροπορικές εταιρίες είναι Ural Airlines, Ellinair και Nord Star.

Biblio Globus

biblioΤο πρόγραμμα πτήσης “Biblio-Globus” στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο 2019 ξεκινάει από τα τέλη Απριλίου και θα διεξαχθεί από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα. Πτήσεις προς την Ελλάδα για ταξιδιωτικό πράκτορα στα Boing-737 AK θα εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία “Russia”.

Intourist

Το πρόγραμμα πτήσεων Intourist για το καλοκαίρι του 2019 παραμένει στους όγκους της σεζόν του 2018, με μια μικρή περιστροφή προς την κατεύθυνση. Ξεκινάει από τα μέσα Απριλίου και θα διαρκέσει σε ορισμένες κατευθύνσεις μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα πετάξει με τα φτερά διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών, αλλά κυρίως με την Ellinair.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *